Președintele Tayyip Erdogan reiterează că reducerea dobânzilor va duce la o inflație mai mică în Turcia

Președintele Tayyip Erdogan reiterează că reducerea dobânzilor va duce la o inflație mai mică în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2022

Președintele Tayyip Erdogan și-a reiterat politica economică neortodoxă, afirmând că ratele dobânzilor vor fi mai scăzute și ca urmare inflația va încetini, cu câteva zile înainte ca datele referitoare la inflația din ianuarie să fie anunțate, adăugând că problemele economice ale Turciei vor trece, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Implicată într-o criză valutară alimentată de politica băncii centrale de a reduce dobânzile cu 5 puncte procentuale de puncte de bază începând cu luna septembrie, ca parte a unui model economic conceput de Erdogan, Turcia a înregistrat în decembrie o inflație aflată la cel mai înalt nivel în timpul guvernării lui Erdogan de 19 ani, scrie News.ro.

Orban, cu Ungaria membru NATO și UE, se duce la Moscova, în plină tensiune, să-i ceară lui Vladimir Putin mai multe gaze pentru țara sa CITEȘTE ȘI Orban, cu Ungaria membru NATO și UE, se duce la Moscova, în plină tensiune, să-i ceară lui Vladimir Putin mai multe gaze pentru țara sa

Un sondaj Reuters a arătat că este de așteptat ca inflația să atingă în ianuarie un maxim al ultimilor aproape 20 de ani, de 47%. 

"Știți de lupta mea cu dobânzile. Reducem dobânzile și le vom reduce. Să știți că și inflația va scădea și atunci, va scădea mai mult. Cursul de schimb se va stabiliza și inflația se va reduce, prețurile vor scădea și ele, toate acestea sunt temporare", le-a spus Erdogan susținătorilor din provincia Giresun de la Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
tayyip erdogan
turcia
dobanzi
inflatie