Rusia amplasează rachete nucleare Iskander în zona Kaliningrad

Rusia amplasează rachete nucleare Iskander în zona Kaliningrad
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2018

Rusia a instalat sisteme avansate de rachete Iskander cu potențial nuclear în enclava Kaliningrad, de la Marea Baltică, a anunțat Ria Novosti, citând afirmațiile președintele Comisiei de apărare din Duma de Stat, conform Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vladimir Șamanov, președintele Comisiei de apărare din Duma de stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a declarat luni că sistemul de rachete Iskander a fost trimis în Kaliningrad, fără a preciza numărul acestora sau pentru cât timp au fost trimise în regiune, scrie News.ro.

"Da, au fost instalate", a spus el, conform RIA Novosti.

"O infrastructură militară străină devine automat o țintă prioritară", a adăugat Șamanov.

Sebastian Kurz pledează pentru o Uniune Europeană mai economă după Brexit și cere tăieri bugetare ale anumitor programe, în special ale finanțărilor către state din estul Europei CITEȘTE ȘI Sebastian Kurz pledează pentru o Uniune Europeană mai economă după Brexit și cere tăieri bugetare ale anumitor programe, în special ale finanțărilor către state din estul Europei

Sistemul mobil de rachete balistice Iskander, denumit de NATO SS-26 Stone a înlocuit rachetele sovietice Scud. Cele două rachete au o rază de acțiune de 500 de kilometri și pot avea focoase convenționale sau nucleare.

Cu alte ocazii, Rusia a transmis că precedentele amplasări de rachete Iskander în Kaliningrad au fost temporare și au constituit un răspuns la forțele amplasate de SUA în regiunea baltică.

Washingtonul a apreciat că amplasarea unor astfel de sisteme de rachete în apropierea statelor Baltice și a Poloniei, un stat membru NATO, este destabilizatoare, iar oficiali americani și-au exprimat îngrijorarea că instalarea acestor sisteme reprezintă o întărire a forțelor ruse în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
rachete
kaliningrad