Turcia va organiza în 2019 o licitație pentru construcția unui canal între Marea Neagră și Marea Marmara

Turcia va organiza în 2019 o licitație pentru construcția unui canal între Marea Neagră și Marea Marmara
scris 6 dec 2018

Turcia va organiza, anul viitor, o licitație pentru construcția unui canal navigabil cu o lungime de 45 de kilometri care va fi paralel cu strâmtoarea Bosfor, a declarat joi președintele turc Tayyip Erdogan, chiar dacă Guvernul de la Ankara a înghețat noile investiții pentru a ține sub control cheltuielile, transmite Reuters.

8,4 milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria, cei mai mulți din România, Grecia, Germania, Turcia și Rusia CITEȘTE ȘI 8,4 milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria, cei mai mulți din România, Grecia, Germania, Turcia și Rusia

Acest proiect, anunțat prima dată în 2011 când președintele Recep Tayyip Erdogan era premier, este de departe cel mai complex proiect avut în vedere pentru orașul Istanbul. Autoritățile susțin că acest canal navigabil va reduce presiunile asupra strâmtorii Bosfor care împarte în două Istanbulul și este una din cele mai aglomerate linii de navigație din lume, scrie Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
canal
marea neagra
marea marmara