Ucraina pune capăt tratatului său de prietenie cu Rusia

Ucraina pune capăt tratatului său de prietenie cu Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2018

Parlamentul ucrainean a pus capăt - în mod simbolic - unui tratat de prietenie și de cooperare cu Rusia, după patru ani de criză și o confruntare militară fățișă în Strâmtoarea Kerci la sfârșitul lui noiembrie, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Propusă de către președintele ucrainean Petro Poroșenko, această măsură urmează să intre în vigoare în aprilie, scrie News.ro.

Ea a fost susținută de 227 de deputați, în contextul în care minimul necesar era de 226 de voturi.

ULTIMA ORĂ ANPC a sancționat First Bank și a dispus recalcularea dobânzilor penalizatoare pentru clienții executați silit CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC a sancționat First Bank și a dispus recalcularea dobânzilor penalizatoare pentru clienții executați silit

Ucraina refuză, astfel, să reînnoiască acest tratat, aflat în vigoare din aprilie 1999, menit să fie prelungit în mod automat din zece în zece ani.

Rusia a imobilizat, la 25 noiembrie, trei nave de război ucrainene care încercau să treacă din Marea Neagră în Marea Azov și a luat prizonieri cei 24 de marinari de la bordul navelor.

Aceasta a fost prima confruntare militară fățișă între Moscova și Kiev după anexarea în martie 2014 a Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia și izbcnirea, în aprilie 2014, a unui război sângeros în estul Ucrainei între forțe guvernamentale și sepratiști proruși.

Kievul și Occidentul acuză Moscova că se află în spatele acestui război, soldat cu peste 10.000 de morți, și că îi susține militar și financiar pe separatiști, ceea ce Rusia neagă cu vehemență, în pofida numeroaselor probe în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina