VIDEO Nava rusească Moskva, grav avariată de o explozie, anunță Rusia. Ucrainenii susțin că a fost atacată cu rachete Neptun, care protejează Marea Neagră

VIDEO Nava rusească Moskva, grav avariată de o explozie, anunță Rusia. Ucrainenii susțin că a fost atacată cu rachete Neptun, care protejează Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2022

Crucișătorul de rachete rus Moskva a fost "grav avariat” de o explozie de muniție cauzată de un incendiu, au informat joi agențiile de stat ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova, relatează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Din cauza unui incendiu, muniția a explodat la bordul crucișătorului de rachete Moskva. Nava a fost grav avariată”, potrivit ministerului citat de agențiile Tass și Ria Novosti.

PROFIT NEWS TV Horia Szabo, Proprietar Conacul Archia: Soluția pentru lipsa forței de muncă e importul de personal. Sunt obedienți, ascultă ceea ce le spui și execută CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Horia Szabo, Proprietar Conacul Archia: Soluția pentru lipsa forței de muncă e importul de personal. Sunt obedienți, ascultă ceea ce le spui și execută

Echipajul a fost evacuat complet și este în curs de desfășurare o anchetă pentru a stabili cauza incendiului, a adăugat el.

Agențiile ruse nu au precizat locul incidentului.

Autoritățile ucrainene au susținut anterior că Moskva a luat foc după ce a fost lovită de rachete. "Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave rusești”, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Un consilier al președintelui ucrainean, Oleksiï Arestovitch, a declarat, la rândul său, pe YouTube că "a sosit o surpriză la nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră”. "Arde cu intensitate. Acum. Și cu această mare agitată, este imposibil de știut când vor putea primi ajutor”, a spus el, asigurând că la bord se aflau "510 membri ai echipajului”. "Nu înțelegem ce s-a întâmplat”, a adăugat el.

Crucișătorul Moskva participase în primele zile ale invaziei la un atac împotriva Insulei Șerpilor, situată în Marea Neagră, lângă granița cu România, în timpul căruia au fost capturați 19 marinari ucraineni, scrie News.ro.

Ulterior au fost schimbați cu prizonieri ruși. În timpul acestui episod celebru, unul dintre marinari îi răspunsese navei ruse care le-a cerut să se predea: "Navă rusească, du-te naibii!”.

Crucișătorul purtător de rachete Moskva este nava cea mai importantă a Flotei ruse de la Marea Neagră, fiind și nava amiral a flotei. Dotarea de bază a crucișătorului este reprezentată de complexul de rachete P-1000 Vulkan, cu 16 instalații de lansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi