VIG a plătit 620 milioane de euro pentru subsidiara Aegon din Ungaria. Tranzacția, deblocată după intervenția Bruxelles-ului

VIG a plătit 620 milioane de euro pentru subsidiara Aegon din Ungaria. Tranzacția, deblocată după intervenția Bruxelles-ului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 mar 2022

Asigurătorul olandez Aegon a finalizat vânzarea operațiunilor din Ungaria către rivalul austriac Vienna Insurance Group (VIG), la o lună după ce Comisia Europeană a decis că autoritățile ungare au blocat fără drept tranzacția. Vânzarea subsidiarelor Aegon din România, Polonia și Turcia este așteptată să se încheie până la finele anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania olandeză a obținut încasări brute de 620 milioane de euro în urma vânzării afacerii sale din Ungaria, reprezentând aproape 75% din prețul total agreat cu VIG pentru transferul activităților sale din Europa de Est.

Grupul austriac VIG a agreat, în noiembrie 2020, preluarea activelor Aegon din Ungaria, România, Polonia și Turcia, într-o tranzacție de 830 milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Rusia nu va mai accepta dolari sau euro pentru plata gazelor livrate \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rusia nu va mai accepta dolari sau euro pentru plata gazelor livrate "țărilor ostile"

Operațiunea a fost aprobată de Comisia Europeană în august anul trecut.

Ungaria a blocat însă vânzarea subsidiarelor locale ale Aegon, printr-un decret al ministrului Internelor, cu argumentul că tranzacția ar amenința interesele legitime ale țării.

În februarie, Comisia Europeană a decis că măsura a fost aplicată fără drept și a ordonat autorităților maghiare să își retragă votul negativ până pe 18 martie, pentru a evita un eventual proces la Curtea de Justiție.

Acordul dintre Aegon și VIG vizează 15 companii Aegon din Ungaria, România, Polonia și Turcia și era estimat să fie finalizat până la finele anului trecut.

Aegon se așteaptă acum ca vânzarea subsidiarelor din celelalte trei piețe să fie finalizată în cursul acestui an, “sub rezerva aprobărilor de reglementare locale necesare”.

În urma tranzacției, VIG  își va extinde semnificativ prezența în România pe piața pensiilor private, în condițiile în care preia atât activitatea de asigurări generale și de viață ale Aegon, cât și fondurile de pensii. În Ungaria, achiziția afacerii Aegon va propulsa VIG pe primul loc pe piața de profil, în timp ce în Turcia va intra pe nișa asigurărilor de viață.

VIG este principalul jucător pe piața asigurărilor în Austria și în Europa Centrală și de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări, având peste 25.000 de angajați și 22 milioane de clienți.

VIG este prezent în România prin Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață

Olandezii de la Aegon au intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
aegon
vanzare aegon vig
aegon ungaria
comisia europeana
tranzactie blocata
investigatie
aegon romania