PROFIT LIVE Marcel Vulpoi, fondator Vulpoi & Toader Management: Contabilitatea va avea un shift de la înregistratori la sfătuitori. Cei care vor rămâne la stadiul de introdus facturi, probabil că vor dispărea

PROFIT LIVE Marcel Vulpoi, fondator Vulpoi & Toader Management: Contabilitatea va avea un shift de la înregistratori la sfătuitori. Cei care vor rămâne la stadiul de introdus facturi, probabil că vor dispărea
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Vulpoi & Toader Management, cea mai mare firmă românească de contabilitate, activă pe piață de două decenii, a finalizat 2023 cu o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în creștere cu 14% față de anul anterior. Compania are circa 200 de angajați.

„Anul trecut am avut o creștere de circa 14%, de 800.000 -1 milion de euro comparativ cu 2022. Clienții au venit din două direcții și anume, au fost o serie de domenii care au explodat în 2023, în principal domeniul de energie și agricultura. Foarte multe firme s-au înființat, au venit numeroși investitori străini pe piața de energie, iar pe piața agriculturii s-au consolidat jucătorii deja existenți sau au venit alții noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pe de altă parte, paradoxal, toate aceste modificări legislative, toate tehnologizările pe care le-a introdus și ANAF și Ministerul de Finanțe au avut un impact destul de ciudat și neașteptat, în sensul că foarte mulți contabili s-au declarat depășiți de toate modificările legislative. Am avut foarte mulți clienți care au venit către noi pentru că prestatorul lor nu a putut să le ofere toată gama de servicii, lucru pe care noi îl facem de circa 10 ani”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Marcel Vulpoi, fondator Vulpoi & Toader Management.

VIDEO PROFIT LIVE Adrian Florea, SoNexy: Ne propunem să ducem proiectul până la găsirea unui investitor strategic care știe să meargă mai departe cu un potențial unicorn. Estimăm că, în 2-3 ani, evaluarea va depăși 100 milioane euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Adrian Florea, SoNexy: Ne propunem să ducem proiectul până la găsirea unui investitor strategic care știe să meargă mai departe cu un potențial unicorn. Estimăm că, în 2-3 ani, evaluarea va depăși 100 milioane euro

Meseria de contabil tradițional, continuă el, va dispărea. Iar contabilii vor deveni mai degrabă sfătuitori pentru antreprenori.

„Cei care vor rămâne la stadiul de introdus facturi de debit, credit etc., probabil că vor dispărea pentru că toate evoluțiile tehnologice ne duc în această direcție. Contabilii vor deveni sfătuitori. Contabilitatea va avea un shift de la înregistratori, cum sunt acum din păcate foarte mulți contabili, la sfătuitori. Ăsta e viitorul contabilității. Vor apărea niște aplicații și niște soluții care automatizează 90% din procese. Deja sunt foarte multe”, mai spune Marcel Vulpoi.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel vulpoi
vulpoi & toader management