VIDEO PROFIT LIVE Petrișor Covaciu, Project Manager Inter Cars: Există o nevoie stringentă de personal calificat în domeniul auto. Este o meserie de viitor

VIDEO PROFIT LIVE Petrișor Covaciu, Project Manager Inter Cars: Există o nevoie stringentă de personal calificat în domeniul auto. Este o meserie de viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

Pentru a reduce deficitul de forță de muncă în rândul mecanicilor auto, grupul polonez Inter Cars, cel mai mare distribuitor de piese auto din regiunea CEE, cu activitate în 18 țări, inclusiv în România, a lansat în urmă cu 8 ani competiția internațională Young Car Mechanic, care se desfășoară atât pe plan local, cât și în afara granițelor țării.

„Este un proiect care se adresează învățământului tehnic românesc, al școlilor profesionale, al școlilor tehnice și are ca și obiective promovarea acestei meserii, în special cea de mecanică auto. Este, în același timp, și o campanie de conștientizare în rândurile elevilor, părinților, a acestei meserii care e foarte căutată și importantă astăzi”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Petrișor Covaciu, Project Manager Inter Cars.

În România, prima ediție a competiției a avut loc în 2022, în Cluj-Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News

„Scopul acestei competiții e unul evident, cel al popularizării acestei meserii, dar proiectul face parte dintr-un tablou mai mare, în care noi căutăm să îmbunătățim activitatea noastră și relația cu un unitățile de reparații a automobilelor și, inclusiv, să ajutăm la recrutarea acestor elevi în rândurilor service-urilor auto și în industria automotive”, mai spune acesta.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
VIDEO PROFIT LIVE Bogdan Petric, CEO Dream Experiences: A fost o perioadă urâtă pentru industria croazierelor, Astăzi are una dintre cele mai mari creșteri. Vasele tot mai mari sunt noul trend CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Bogdan Petric, CEO Dream Experiences: A fost o perioadă urâtă pentru industria croazierelor, Astăzi are una dintre cele mai mari creșteri. Vasele tot mai mari sunt noul trend

Competiția locală a reușit anul acesta să implice 90 de școli și 600 de participanți.

„Dacă ne uităm la statisticile referitoare la această industrie, vedem că există o nevoie stringentă de personal calificat, care să preia activitatea de la generațiile mai în vârstă și niciun business nu poate să funcționeze fără să aibă în vedere și relațiile care se creează între distribuitorii de piese și echipamente și unitățile de serviciu cum sunt atelierele auto”, precizează el.

„Acest domeniu, mecanica auto, începe să devină puțin demodată dacă ne uităm la cât de repede avansează tehnologia. Nivelul de pregătire al unui specialist care va lucra la reparația acestor automobile e unul ridicat, nivelul de expertiză e unul ridicat, iar acele cunoștințe standard care existau până acum, încet-încet, nu mai sunt de actualitate. Este o meserie de viitor”, adaugă acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrișor covaciu
inter cars
mecanici auto