Acțiunile Volkswagen au crescut cu 5%, în urma unui mesaj optimist al companiei privind perspectivele din 2024

Acțiunile Volkswagen au crescut cu 5%, în urma unui mesaj optimist al companiei privind perspectivele din 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Acțiunile Volkswagen au crescut cu 5% marți, după ce apelul cu analiștii a alimentat așteptările că producătorul german de mașini ar putea raporta vânzări în trimestrul patru peste așteptările actuale ale pieței, atunci când va prezenta rezultatele financiare în martie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Creșterea, care în timpul tranzacțiilor a depășit 6%, a apropiat acțiunile de cel mai mare câștig într-o zi din ultimele unsprezece luni, depășind evoluția acțiunilor auto europene și a indicelui DAX, de referință în Germania, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, pentru prima dată anul acesta, cu obligațiuni pe 5 și 10 ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, pentru prima dată anul acesta, cu obligațiuni pe 5 și 10 ani

Indicele german DAX a scăzut cu 0,34%.

Un analist al Stifel, Daniel Schwarz, a declarat că apelul a transmis un mesaj de încredere în rezultatele trimestrului patru și în 2024. Un trader a spus că declarația anteriaoră închiderii bursei a fost o ușurare, având în vedere recenta afectare a stocurilor.

"Așteptările noastre sunt în mod clar pozitive în ceea ce privește T4 și 2024. VW spune că veniturile din T4 beneficiază de vânzări mai mari. În consecință, veniturile ar trebui să crească secvențial și anual și probabil să depășească estimările actuale de consens, de 80 de miliarde de euro", a scris el într-un e-mail adresat clienților.

”VW a făcut câteva comentarii cu privire la 2024. S&P se așteaptă ca volumele globale să crească cu aproximativ 3% și probabil că VW ar trebui să crească în concordanță cu asta”, a adăugat el.

Prețurile petrolului au scăzut, trase în jos de întreruperile de producție din SUA și tensiunile din Orientul Mijlociu CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au scăzut, trase în jos de întreruperile de producție din SUA și tensiunile din Orientul Mijlociu

Față de aceste comentarii, Schwarz a spus că estimările consensului păreau prea scăzute.

Volkswagen nu a răspuns la un e-mail al Reuters în care se solicitau comentarii.

Incluzând creșterea de marți, acțiunile Volkswagen au scăzut cu peste 9% în ultimele 52 de săptămâni, în timp ce indicele DAX a crescut cu 10% în aceeași perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
actiuni
bursa