Clubul de fotbal Chelsea a înregistrat pierderi de 121,3 milioane de lire sterline în anul financiar 2021-2022

Clubul de fotbal Chelsea a înregistrat pierderi de 121,3 milioane de lire sterline în anul financiar 2021-2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2023

Clubul englez de fotbal Chelsea a raportat pierderi de 121,3 milioane de lire sterline în anul financiar 2021/2022, deși cifra sa de afaceri a crescut la 481,3 milioane de lire, comparativ cu 434,9 milioane în exercițiul financiar anterior, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fostul patron rus Roman Abramovici a scos clubul londonez la vânzare în martie 2022, după invazia Rusiei în Ucraina, iar sancțiunile guvernului britanic au complicat procesul de vânzare, scrie Agerpres.

CONFIRMARE EximBank își va schimba numele. Tricolor pe siglă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE EximBank își va schimba numele. Tricolor pe siglă

Chelsea nu a mai avut voie să vândă bilete, ceea ce explică o parte a pierderilor, în timp ce cheltuielile sale operaționale s-au diminuat de asemenea, din cauza restricțiilor guvernamentale până la finalizarea procesului de vânzare de la finele lunii mai.

În perioada cu restricții, Chelsea nu a mai putut vinde bilete, abonamente, articole sportive, să programeze diverse evenimente pe stadion sau să semneze contracte cu jucătorii și partenerii comerciali, ceea ce a condus la cheltuieli suplimentare și la pierderi de venituri.

''În plus, este de așteptat ca unele dintre aceste limitări să aibă un impact asupra situației financiare din anii următori, din cauza impactului pe termen lung al restricțiilor privind intrarea în noi aranjamente contractuale'', a precizat Chelsea într-un comunicat.

Creșterea cifrei de afaceri a fost posibilă prin creșterea veniturilor din ziua de meci și a veniturilor comerciale, după revenirea fanilor pe stadioane.

Veniturile comerciale ale clubului au crescut până la 177,1 milioane de lire sterline datorită creșterii nete a veniturilor din sponsorizări, din contracte noi și reînnoiri ale parteneriatelor existente.

''În ciuda pierderii din anul financiar, încheiat pe 30 iunie 2022, și a provocărilor operaționale din cauza sancțiunilor, clubul continuă să respecte regulamentele financiare ale UEFA și ale Premier League'', a subliniat Chelsea.

Clubul Chelsea a fost cumpărat de un grup de investiții condus de omul de afaceri american Todd Boehly și Clearlake Capital, care au investit peste 600 de milioane de euro (645,78 milioane de dolari) în transferuri de jucători, în ultimele două perioade de mercato.

În Premier League, Chelsea ocupă doar locul zece, dar s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor în care va înfrunta pe campioana Europei, Real Madrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
chelsea
fotbal