Emma Răducanu și secretul de moment al victoriilor sale senzaționale

Emma Răducanu și secretul de moment al victoriilor sale senzaționale
scris 9 sep 2021

Emma Răducanu a reușit cea mai importantă victorie a carierei, calificându-se în semifinalele US Open după succesul în fața campioanei olimpice Belinda Bencic. Sportiva de 18 ani a vorbit despre atuurile sale la ultimul Grand Slam al anului.

Răducanu (150 WTA) a trecut în sferturi la US Open de Belinda Bencic (favorită 11 și campioană la Jocurile Olimpice de la Tokyo). A fost 6-3, 6-4 după o oră și 24 de minute de joc, scrie Hotnews.ro.

Alege proiectul cu care poți schimba viața unui copil CITEȘTE ȘI Alege proiectul cu care poți schimba viața unui copil

Sportiva cu origini românești este prima jucătoare care trece de calificări și ajunge până în semifinale la US Open. Emma a reușit această performanță fără să piardă vreun set pe parcurs.

"Sunt atât de mulțumită că am reușit asta (n.r. să o învingă pe Belinda Bencic)! Belinda este o adversară dificilă și este medaliată cu aur la JO, care este probabil unul dintre cele mai mari evenimente din sport. Este o jucătoare grozavă și am știut că va fi un meci extrem de dificil.

Mi-au trebuit câteva reglaje la început pentru a mă obișnui cu viteza mingii ei, cu cât de agresivă era. Odată ce am reglat, m-am menținut, nu am insistat mai mult. Am găsit o modalitate de a câștiga, dar a fost foarte dificil să joc împotriva cuiva aflat la un nivel atât de înalt.

Vara aceasta a fost cea mai călduroasă înregistrată în Europa CITEȘTE ȘI Vara aceasta a fost cea mai călduroasă înregistrată în Europa

Să spunem că am o foame de a câștiga fiecare meci pe care îl joc, așa că nu vreau să mă grăbesc deloc, pentru că îmi place să fac totul la timpul potrivit. Dacă am grijă de ce pot controla, atunci asta îmi va oferi cea mai bună șansă.

Până acum, cred că a funcționat foarte bine pentru mine să nu mă grăbesc, concentrându-mă doar pe un singur lucru la un moment dat. Este suficient pentru mine în această etapă și nu voi schimba nimic.

Nu am deloc idee despre niciunul dintre recorduri. Este prima dată când am auzit astăzi că am fost prima jucătoare din calificări care a ajuns în semifinale. Nu aveam idee înainte de asta. Da, nu sunt aici să alerg după recorduri acum. Am grijă doar de ceea ce pot face în momentul respectiv și în meciul care vine", a declarat Răducanu, potrivit site-ului WTA.

Grație parcursului de la US Open (are deja 8 victorii la New York), Răducanu se află pe locul 51 în clasamentul WTA în timp real. De asemenea, Emma va primi un cec în valoare de 675.000 de dolari.

Pentru un loc în marea finală, Răducanu (150 WTA) se va confrunta cu Maria Sakkari (cap de serie nr. 17).

viewscnt
Afla mai multe despre
emma răducanu
tenis