ULTIMA ORĂ Viza lui Novak Djokovic, anulată de autoritățile australiene. Motivația deciziei

ULTIMA ORĂ Viza lui Novak Djokovic, anulată de autoritățile australiene. Motivația deciziei
scris 14 ian 2022

 

Ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a anulat viza liderului ATP Novak Djokovici, el precizând că a luat decizia ținând cont de interesul public.

Ministrul și-a anunțat decizia printr-un comunicat, scrie News.ro

Moment istoric pentru Ford: Producătorul auto a urcat la o valoare de 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa CITEȘTE ȘI Moment istoric pentru Ford: Producătorul auto a urcat la o valoare de 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa

“Mi-am exercitat astăzi puterea conform secțiunii 133C(3) din Legea Migrației pentru a anula viza deținută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate și ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenție informații oferite de Departamentul de Interne, Poliția de Frontieră și de domnul Djokovici.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării granițelor Australiei, în special în ceea ce privește pandemia de covid-19.

Le mulțumesc reprezentanților Departamentului de Interne și Poliției de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiții din ce în ce mai dificile”, este comunicatul semnat de Hawke.

Novak Djokovici a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când știa că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu știa că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât privește declarația prezentată autorităților australiene înainte de sosirea în țară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greșit de agentul său, a adăugat Djokovici.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuși, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simțit obligat" și "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovici spune că s-a distanțat social și a purtat o mască, cu excepția momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovici a mai spus că declarația incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

În același timp, el a insistat că alte informații apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Novak Djokovici a câștigat luni apelul la decizia autorităților federale australiene de a-i anula viza de intrare în țară. El a rămas însă în vizorul autorităților australiene, acestea reexaminând documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat și cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovici ar fi susținut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Joi, în urma tragerii la sorți s-a stabilit că Novak Djokovici urma să evolueze contra compatriotului său Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial, în primul tur la Australian Open. Sârbul s-a antrenat la Melbourne, în speranța că va avea șansa de a lupta pentru al zecelea trofeu Australian Open și al 21-lea de grand slam.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
novak djokovic
viza
australia