Nouă fază a evoluției. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Piețele globale au crescut pe fondul armistițiului comercial dintre SUA și China și al datelor privind inflația sub așteptări din Statele Unite, care alimentează speranțele privind o relaxare a politicii monetare.
Durata obișnuită a programului de lucru săptămânal al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani din Uniunea Europeană a fost în medie de 36 de ore, anul trecut, în scădere de la 37 de ore în 2014, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Mediul de afaceri din România, reprezentat de opt organizații reprezentative ale mediului de afaceri din România, semnalează deteriorarea climatului de afaceri și nevoia de încredere și predictibilitate de care economia are nevoie pentru a se dezvolta în continuare.
Investițiile directe ale nerezidenților în România au scăzut la 1,672 miliarde de euro în primul trimestru al acestui an, de la 2,481 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Băncii Naționale a României.
Producția industrială a scăzut, în primul trimestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2024, atât ca serie brută cu 4,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Conform celui mai recent raport privind indicele de consum (IPC), inflația din SUA a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii patru ani. Prețurile au crescut cu doar 0,2% în aprilie, iar rata anuală a inflației coborât la 2,3%, de la 2,4% în martie. Economiștii se așteptau ca inflația să crească cu 0,3% față de martie și să se mențină constant la 2,4%, în termeni anuali.
Exporturile de petrol de tip CPC prin oleoductul Caspian Pipeline Consortium, prin care se alimentează și rafinăriile din România, se vor reduce cu 0,1 milioane barili pe zi în luna mai, fiind stabilite la 1,5 milioane de barili pe zi (sau aproximativ 6 milioane de tone metrice), în scădere cu 6,25% față de media de aproximativ 1,6 milioane de barili pe zi din aprilie.
Scădere la cea mai nouă exploatare offshore. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Banca Comercială Română a crescut estimarea de inflație pentru finele acestui an, pe fondul unei rate mai ridicate decât se aștepta în aprilie și al deprecierii monedei naționale. ING Bank subliniază la rândul său că riscurile la adresa inflației vin dinspre măsurile fiscale anticipate.