Deprecierea cursului monedei naționale, creșterea dobânzilor și reducerea liniilor de finanțare, noul val de inflație generat de liberalizarea piețelor de energie și gaze, alături de efectele unei posibile creșteri a taxelor, riscă să ducă România într-o situație de risc, cu falimente în serie pe lanțurile economice, susțin experții îîn insolvențe.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a revizuit ușor în scădere estimările privind evoluția economiei românești în 2025, dar a menținut previziunile pentru 2026, potrivit raportului 'Regional Economic Prospects', publicat de instituția financiară internațională.
Rata anuală a inflației în luna aprilie 2025 comparativ cu luna aprilie 2024 a fost 4,9%, la fel ca în luna martie 2025 comparativ cu luna martie 2024, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Interesul de achiziții pe segmentul comercial al pieței din partea unor jucători noi, Perspectiva creșterii mai accelerate a prețurilor locuințelor, Zonele din București care încă sunt interesante pentru dezvoltarea de clădiri de birouri sunt dor o parte dintre temele care vor fi discutate la conferința Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a, programată să fie organizată pe 4 iunie.
Dacia Spring a fost declarat cel mai fiabil automobil din segmentul A, iar Sandero și Duster au indexuri foarte bune în segmentele din care fac parte. Clasamentul celor mai fiabile și mai puțin fiabile automobile, analizat de Profit.ro, are rezultate noi în 2025, care pot fi un ghid important de achiziție pentru oricine.
Numărul investițiilor străine în Germania a scăzut, în 2024, pentru al treilea an consecutiv, conform unei analize publicate de Agenția de Dezvoltare Economică Germany Trade & Invest (GTAI), transmite Reuters.
Renault detronează. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Ministerul Finanțelor a luat din piața internă un împrumut pe termen scurt la un randament de 8,45% pe an, cel mai mare de după toamna lui 2022. În piața secundară, curba randamentelor s-a inversat, un eveniment rar ce subliniază incertitudinea pe termen scurt percepută de investitori. Dobânzile la împrumuturile suverane în euro au continuată să se depărteze de țările vecine.
Banca Națională a României a cheltuit circa 6 miliarde de euro din rezervele sale valutare pentru a atenua deprecierea leului, în contextul victoriei lui George Simion în primul tur al alegerilor prezidențiale și al prăbușirii guvernului. Banca centrală are acum un nou nivel critic de curs.
SUA și China au convenit un armistițiu tarifar de 90 de zile: tarifele SUA scad de la 145% la 30% pentru majoritatea bunurilor chinezești, iar China reduce tarifele la bunurile americane de la 125% la 10%.