Majoritatea firmelor mici consideră că Statele Unite se află în recesiune

Majoritatea firmelor mici consideră că Statele Unite se află în recesiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2023

Mai mult de jumătate dintre proprietarii de întreprinderi mici din Statele Unite cred că economia se află deja într-o recesiune, percepția lor marcând o scădere ușoară între iulie și aprilie, în ciuda faptului că majoritatea firmelor raportează că propria lor stare financiară este bună, arată un sondaj citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sondajul realizat în iulie de la Federația Națională a Afacerilor Independente s-a concentrat în principal pe opiniile întreprinderilor mici cu privire la starea activității bancare și la nevoile lor de credit și a arătat, de asemenea, că întreprinderile mici sunt mult mai puțin îngrijorate de sănătatea băncii lor decât erau imediat după consecințele falimentelor bancare din această primăvară, inclusiv cea a Silicon Valley Bank, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Analiza Termene.ro: 2022, cel mai profitabil an pentru companiile românești CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Analiza Termene.ro: 2022, cel mai profitabil an pentru companiile românești

În ceea ce privește economia, 52% dintre proprietarii de întreprinderi mici au spus că cred că economia este deja într-o recesiune, în scădere de la 55% în aprilie, a constatat sondajul.

Această convingere vine în ciuda semnelor ample de putere în economie și a unui număr tot mai mare de dovezi că economia ar putea evita o recesiune mult anticipată.

Indicatorii recenți au arătat vânzări puternice cu amănuntul și cheltuieli în creștere pentru servicii, cele două mari sectoare de afaceri mici.

În plus, întreprinderile își văd propria lor condiție financiară ca fiind puternică, iar economiile locale relativ sănătoase. De exemplu, mai mult de două treimi din toate firmele au declarat că situația financiară a afacerilor a fost ”excelentă” sau ”bună”, o scădere ușoară față de aprilie, dar încă puternică, deoarece cheltuielile consumatorilor continuă să depășească așteptările și așteptările pentru trimestrul al treilea.

Creșterea produsului intern brut continuă să fie revizuită în sus. În plus, 80% dintre firme au raportat că economia locală este cel puțin ”în regulă”.

DECIZIE Termen mai mare pentru polițele RCA. Impactul inclusiv asupra șoferilor cu polițe Euroins CITEȘTE ȘI DECIZIE Termen mai mare pentru polițele RCA. Impactul inclusiv asupra șoferilor cu polițe Euroins

Optimismul cu privire la sectorul bancar s-a îmbunătățit, de asemenea, redresându-se după al doilea cel mai mare colaps bancar din SUA, înregistrat în martie, deoarece peste jumătate dintre proprietarii nu erau deloc îngrijorați de sănătatea băncii lor, o creștere de la 31% în aprilie.

A existat o îngrijorare sporită în rândul întreprinderilor mici la începutul colapsului, deoarece 80% din toate întreprinderile mici folosesc o bancă mică, mijlocie sau regională pentru nevoile lor financiare.

Costul crescut al împrumuturilor după înăsprirea cu 5,25 de puncte procentuale a dobânzii de referință de către Rezerva Federală, din martie 2022, a continuat să fie cea mai mare sursă de îngrijorare pentru majoritatea firmelor care s-au împrumutat sau au încercat să se împrumute din aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
economie
recesiune