Recesiunea din Germania va fi mai puternică decât se preconiza

Recesiunea din Germania va fi mai puternică decât se preconiza
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Cele mai importante institute de cercetare economică din Germania și-au redus semnificativ joi previziunile pentru anul 2023, estimând acum că Produsul Intern Brut al celei mai mari economii europene va scădea cu 0,6%, mai mult decât se așteptau alte organizații, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

PROFIT NEWS TV organizează Maratonul Afacerilor Germane în România - DETALII AICI

Institutele și-au revizuit în scădere cu 0,9 puncte procentuale prognoza de primăvară, din cauza evoluției dezamăgitoare a consumului și a producției industriale, scrie G4Media.ro.

Un nou atac la Pilonul II de pensii. Ultimele victime: angajații din IT CITEȘTE ȘI Un nou atac la Pilonul II de pensii. Ultimele victime: angajații din IT

Este probabil ca Germania să fie singura țară industrială majoră care va cunoaște o recesiune în acest an în UE, potrivit FMI, care prevede un declin de 0,3%.

Pe de altă parte, inflația din Germania ar putea să scadă semnificativ în septembrie, potrivit datelor publicate joi în cinci landuri, semnalând începutul sfârșitului unei perioade de inflație ridicată.

Inflația în cinci landuri – Bavaria, Baden-Württemberg, Brandenburg, Renania de Nord-Westfalia și Hessa – a scăzut cu cel puțin un punct procentual, Baden-Württemberg înregistrând cea mai mare scădere, la 5,1% în septembrie, față de 7,0% în luna precedentă.

VIDEO Nehammer provoacă scandal în Austria: Trimite copiii să mănânce la McDonalds CITEȘTE ȘI VIDEO Nehammer provoacă scandal în Austria: Trimite copiii să mănânce la McDonalds

Rata inflației a variat de la 4,1% în Bavaria, față de 5,9% în luna precedentă, la 5,6% în Brandenburg, față de 7,1%.

Aceste cifre ridică speranțe de scădere a inflației la nivel național și în întreaga zonă euro. Datele blocului european pentru luna septembrie vor fi publicate vineri: economiștii se așteaptă la o încetinire a creșterii prețurilor la 4,5%, față de 5,2% în august.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
recesiune