EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS

EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 mai 2019

Orange România va continua, "în viitorul apropiat", să vândă și să ofere suport pentru produsele Huawei, iar Vodafone va continua să comercializeze smartphone-uri Huawei cât timp va exista cerere pentru aceste terminale, sunt mesajele transmise pentru Profit.ro de către operatorii de telefonie mobilă, după ce Google a anunțat că nu va mai oferi aplicațiile sale pentru Android cumpărătorilor de telefoane Huawei. Ulterior, Huawei a primit o păsuire de 90 de zile din partea Guvernului american, dar unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă deja dacă să opteze pentru o altă marcă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"În viitorul apropiat, Orange va continua atât să vândă, cât și să ofere suport pentru produsele Huawei, în toate țările în care este prezent. Clienții Orange care în prezent folosesc dispozitive Huawei vor continua să beneficieze de acces complet la serviciile Google actuale", este mesajul Orange România.

"Vodafone România oferă clienților săi un portofoliu generos de dispozitive mobile și va continua să comercializeze smartphone-uri Huawei atât timp cât va exista cerere pentru aceste terminale. Dispozitivele existente în oferta noastră dispun de ultima versiune a sistemului de operare Android", este mesajul Vodafone.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții RCS și cei ai Telekom România nu comentat, deocamdată, pe acest subiect.

UPDATE vineri, 24.05.2019, ora 22.55, poziția RCS&RDS

"Terminalele Huawei vor figura și în perioada următoare în oferta noastră de telefoane mobile. Potrivit informărilor publice făcute de producător, situația actuală a telefoanelor Huawei aflate la utilizatori sau în stoc nu va fi afectată funcțional în niciun fel, vor putea fi folosite ca și până acum. Informațiile cu privire la actualizările sistemului de operare vor fi transmise, și în viitor, prin sistemul integrat de notificări către toți utilizatorii. Compania noastră va continua să le prezinte clienților aceeași diversitate de terminale pe care s-au obișnuit să o găsească în ofertele noastre din rețea sau de pe site-ul digiromania.ro., rămânând fideli viziunii noastre – servicii de calitate la cele mai accesibile prețuri de pe piața de profil", se arată în mesajul operatorului.

În România, Huawei ocupă locul doi, după Samsung, în ierarhia producătorilor de telefoane după numărul de unități vândute. Anual, pe piața românească sunt comercializate circa patru milioane de terminale.

O aplicație cu jumătate de milion de instalări își abonează forțat utilizatorii la servicii plătite CITEȘTE ȘI O aplicație cu jumătate de milion de instalări își abonează forțat utilizatorii la servicii plătite

Ordinul dat de președinte Trump companiilor americane poate afecta zeci de milioane de consumatori din Europa, cea mai mare piață a Huawei în afară de China continentală.

Huawei primește o păsuire de 90 de zile din partea guvernului american CITEȘTE ȘI Huawei primește o păsuire de 90 de zile din partea guvernului american

Măsura lui Trump, motivată de îngrijorarea că echipamentele Huawei pot fi folosite de guvernul chinez pentru spionaj, ar putea deturna și ambiția Huawei de a depăși Samsung ca cel mai mare producător de telefoane din lume.

Huawei a anunțat luni că va continua să ofere actualizări de securitate și servicii pentru smartphone-urile și tabletele deja vândute.

Operatorii de telecomunicații, care oferă clienților telefoane în cadrul abonamentelor pentru servicii de voce și date, încearcă să stabilească impactul deciziei Google asupra afacerilor lor.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de rețele de telecomunicații din lume și se află în conflict cu SUA în legătură cu securitatea sistemelor și dispozitivelor. Fondatorul și directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, declarase înainte de anunțul de sâmbătă al Google că creșterea Huawei ar putea încetini, dar numai ușor, din cauza acțiunilor recente ale SUA împotriva companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
orange
vodafone
telekom
rcs&rds