Românii au în față "o lungă mini-vacanță"

 Românii au în față "o lungă mini-vacanță"
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2022

Bugetarii, dar și numeroși angajați din sectorul privat au în față o mini-vacanță, în condițiile în care Guvernul a decis încă de la începutul anului ca ziua de vineri, 2 decembrie 2022, să fie nelucrătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Astfel, pe lângă cele 15 zile libere legale, conform Codului Muncii, românii au avut anul acesta de la Guvern doar o singură zi liberă în plus, care să le asigure o minivacanță. 

Conform unui proiect de lege intrat în vigoare în 2019, Guvernul este obligat să stabilească până cel mai târziu la data de 15 ianuarie a fiecărui an toate zilele libere ce vor acordate în acel an, înainte sau după sărbătorile legale, astfel încât bugetarii să poată beneficia de o minivacanță. Măsura este în măsură să faciliteze programările în industria ospitalieră.

FOTO CFR Călători lasă ...fără locomotivă Trenul Regal pentru petrecerea „Șpriț și lăutari” de Ziua Națională CITEȘTE ȘI FOTO CFR Călători lasă ...fără locomotivă Trenul Regal pentru petrecerea „Șpriț și lăutari” de Ziua Națională

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile publice și autoritățiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zile
libere
2022
guvern
minivacanta
decembrie