O grevă de două zile anulează 20% din zborurile de pe 5 aeroporturi franceze

O grevă de două zile anulează 20% din zborurile de pe 5 aeroporturi franceze
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2016

Companiile aeriene au trebuit să anuleze, duminică și luni, 20% din zborurile de pe cinci aeroporturi franceze ca urmare a unei greve de două zile a controlorilor de trafic, care protestează din cauza reducerii personalului, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ținând cont de 'dispozițiile' greviștilor, Direcția Generală de Aviație Civilă (DGAC) a cerut companiilor aeriene să-și anuleze 20 % din cursele pe aeroporturile Paris- Orly, Beauvais, Lyon, Nisa și Marsilia.

Purtătorul de cuvânt al DGAC a explicat pentru EFE că aceste solicitări au fost respectate de companiile aeriene și că duminică, la ora locală 9,00 (8,00 GMT) singurele incidente ce au fost detectate în plus erau întârzieri la Marsilia, de circa un sfert de oră, în medie, care s-ar putea majora pe parcursul zilei.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al DGAC a avertizat că, în afară de aceste cinci aeroporturi, ar mai putea apărea perturbări ale traficului, constând în întârzieri, dar nu în anulări, și pe alte aeroporturi.

Transportatorii rutieri amenință cu un nou protest, la nivel național, dacă tarifele RCA nu sunt reduse CITEȘTE ȘI Transportatorii rutieri amenință cu un nou protest, la nivel național, dacă tarifele RCA nu sunt reduse

Greva a fost convocată de sindicatul Inginerilor de Control al Aviației Aeriene (UNSA-ICNA), care protestează, în principal, din cauza reducerii numărului de controlori într-un moment în care 'toate previziunile privind traficul indică perspective de creștere importante'.

Într-un comunicat, UNSA-ICNA reclamă decizia DGAC de 'a accelera reducerea personalului în 2016', prin neangajarea altor persoane în locul a 20-35% dintre controlorii de trafic care se pensionează.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
intarziere zboruri
greva
franta