Negocieri pentru salariul minim - Patronatele acceptă o creștere cu 8%, sindicatele forțează pentru 10%. Cîțu: Cred că ne putem înțelege! Ministrul Raluca Turcan, la Ora de Profit.ro - Creștem din ianuarie

Negocieri pentru salariul minim - Patronatele acceptă o creștere cu 8%, sindicatele forțează pentru 10%. Cîțu: Cred că ne putem înțelege! Ministrul Raluca Turcan, la Ora de Profit.ro - Creștem din ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2021

Patronatele au propus ca salariul minim să crească începând de anul viitor cu 8%, în timp ce sindicatele au susținut o majorare de 10% față de nivelul actual, a anunțat premierul Florin Cîțu, care a arătat că se poate cădea de acord asupra unei majorări în condițiile unei formule stabile de calcul al acestor creșteri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Salariul minim va crește începând din ianuarie anul viitor, a anunțat anterior ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în emisiunea Ora de Profit.ro, la Prima TV, precizând că aceasta este ținta stabilită.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Emisiunea Ora de Profit.ro este difuzată în fiecare duminică, de la ora 12, la Prima TV.

Acum, premierul Cîțu a avut o ședință cu reprezentanții Consiliului Tripartit, în care sunt reprezentate atât patronatele, cât și sindicatele, pe lângă Guvern, iar, potrivit premierului, propunerea de majorare a venit chiar din partea patronatelor.

”Surprinzător, vă spun, propunerea creșterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate, deci a fost ușor să cădem de acord că trebue să creasă. Aici la procente este o diferență nu foarte mare, între patronate și sindicate. După ce agreăm formula care să fie folosită în fiecare an, vom adopta”, a arătat Cîțu.

Mediul de business, mesaj către Iohannis: Instituția Președinției are datoria de a readuce stabilitatea și încrederea în clasa politică, punând în frunte interesele României CITEȘTE ȘI Mediul de business, mesaj către Iohannis: Instituția Președinției are datoria de a readuce stabilitatea și încrederea în clasa politică, punând în frunte interesele României

Acesta a indicat și procentele de majorare a salariului minim propuse de partenerii sociali: ”Erau la patronate 8% și în partea cealaltă 10%. Eu zic că putem să ne înțelegem”

Până la finalul lunii octombrie ar trebui stabilită formula pentru calcularea salariului minim.

ULTIMA ORĂ DECIZIE Foștii șefi de stat care au colaborat cu Securitatea își pierd privilegiile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DECIZIE Foștii șefi de stat care au colaborat cu Securitatea își pierd privilegiile

În pofida faptului că premierul Cîțu anunță elaborarea unei formule de majorare a salariului minim, o astfel de formulă a fost folosită la majorările anunțate atât pentru anul 2020, cât și pentru anul curent.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
minim
majorare
patronate
sindicate
guvern. citu
formula
procent