PNL-Cîțu DECIZIE: Nicio negociere cu Dacian Cioloș: Du-te să discuți mai întâi cu PSD și AUR!

PNL-Cîțu DECIZIE: Nicio negociere cu Dacian Cioloș: Du-te să discuți mai întâi cu PSD și AUR!

Inquam Photos / George Calin

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2021

Liderul PNL, premierul Florin Cîțu a anunțat vineri, după ședința conducerii liberale, că USR e parte a unei morități parlamentare alături de PSD și AUR. Conform lui Cîțu, PNL solicită premierului desemnat Dacian Cioloș să facă întâi discuții cu cele două partide, iar dacă demersurile nu vor reuși, PNL va negocia cu toate partidele responsabile, exceptând AUR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Întâlnirea între Dacian Cioloș și liderii PNL și UDMR programată pentru vineri a fost anulată, după ce PNL și-a anunțat decizia de a cere premierului desemnat să negocieze mai întâi cu AUR și cu PSD susținerea Guvernului său. Premierul desemnat urmează să anunțe că va merge cu Guvern minoritar în Parlament, afirmă surse politice.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Cîțu a declarat, după ședința partidului, că Guvernul PNL a fost demis în Parlament, prin moțiune de cenzură, iar USR-ul este parte a unei majorități, alături de USR și AUR, care și-a dat votul pentru moțiunea de cenzură, scrie News.ro.

Potrivit lui Cîțu, acest lucru arată că o majoritate formată din USR, AUR și PSD s-a unit în jurul unor principii, valori, obiective, primul demers fiind votul de la moțiune.

”Răspunderea politică, în fața românilor, pentru demiterea Guvernului, revine în principal USR-ului, și în subsidiar, alianței USR, PSD și AUR”, astfel că ”responsabilitatea politică pentru formarea unui nou guvern aparține celor care au format această majoritate, afirmă liderul PNL.

Florin Cîțu a afirmat că premierul desemnat, Dacian Cioloș are datoria morală să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliție de la PSD și AUR.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

”Biroul Executiv al PNL a decis că îi solicită lui Dacian Cioloș să facă discuții cu cele două partide cu care au reușit să facă majoritate, la moțiunea de cenzură, pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă premierul desemnat, Dacian Cioloș nu va reuși, în urma discuțiilor, să coaguleze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români”, a anunțat Cîțu.

Cîțu nu a dorit să spună în ce vor consta aceste discuții și cu cine vor fi făcute, precizînd că mai întâi trebuie văzut ce se întâmplă în continuare.

”Noi așteptăm demersuri reale, adevărate, de a forma un Guvern, din partea lui Dacian Cioloș, care are în spate o majoritate”, a spus președintele PNL, el arătând că după aceea pot discuta.

Întrebat cu ce propunere de premier va merge PNL la negocieri, Cîțu a spus: ”PNL are o singură  variantă de a forma o majoritate, în jurul Partidului Național Liberal”.

Despre desemnarea altui premier, în locul lui, Cîțu a afirmat că nu se discută așa ceva.

”PNL are deja decizii luate în BEX, mai multe în acest sens”, a spus el.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a declarat că nu va negocia nici cu PSD, nici cu AUR pentru a forma un guvern, dar a subliniat că pentru el este clar că un guvern USR va fi unul "fragil". Cioloș a precizat că mulți parlamentari ar putea vota guvernul său, deoarece își doresc să treacă liniștiți peste iarnă.

"Nu avem în intenție să negociem nici cu PSD, nici cu AUR. Nu prea avem ce să negociem. Am văzut care e orientarea politică a acestor partide, ce au făcut în trecut, nu prea avem multe de împărtășit. Însă vom merge cu o viziune, cu ceea ce vrem să facem. Sigur că vom merge cu un program de guvernare care privește măsuri pe termen mediu, programe de investiții, dar e clar că ce se așteaptă de la un guvern este să gestioneze aceste situații de criză și să ofere o perspectivă economiei pe termen mediu pentru următorul an, pentru următorii doi ani”, a declarat Dacian Cioloș, la TV.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian cioloș
pnl
citu