ULTIMA ORĂ VIDEO Protestatarii au blocat Poarta 7, pe unde intră cerealele în Portul Constanța

ULTIMA ORĂ VIDEO Protestatarii au blocat Poarta 7, pe unde intră cerealele în Portul Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Protestatarii au blocat Poarta 7, pe care intră cerealele în Portul Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Poarta este situată în Portul Sud-Agigea, la capătul Autostrăzii A4 care leagă Ovidiu de Agigea și ocolește municipiul Constanța, arată G4Media.

VIDEO&FOTO Angajații unei firme de fast-food, prezentați ca intrând cu camionul în Parcul Kiseleff pentru a amplasa ilegal un chioșc. Clotilde Armand: Nu repetați ce a făcut patronul acestei societăți CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Angajații unei firme de fast-food, prezentați ca intrând cu camionul în Parcul Kiseleff pentru a amplasa ilegal un chioșc. Clotilde Armand: Nu repetați ce a făcut patronul acestei societăți

VIDEO Ziua de Constanța

Premierul Ciolacu arată că Guvernul are disponibilitatea de a discuta pentru a soluționa problemele semnalate de fermieri și transportatori, dar negocierea se oprește la măsurile privind reducerea evaziunii fiscale.

De ce este important: După cum a relatat Profit.ro, în urma discuțiilor reprezentanților Ministerului Finanțelor, ANAF și Autorității Vamale Române cu reprezentanți ai protestatarilor din agricultură și domeniul transportatorilor, Finanțele au propus mai multe soluții pentru rezolvarea problemelor, printre care schimbări la aplicarea legii prevenirii, simplificarea unor proceduri fiscale, precum și acordarea de scutire de la profitul reinvestit în ferme și domeniul transporturilor, au declarat pentru Profit.ro surse participante la discuții. De asemenea, protestatarii au avut și o serie de cerințe care nu au fost agreate, printre care scutiri fiscale pentru plata angajaților (prin diurne), scutiri de la plata accizelor la carburanți și alte facilități fiscale.

Din 15 ianuarie, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 7% pe an la titlurile de stat CITEȘTE ȘI Din 15 ianuarie, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 7% pe an la titlurile de stat

”Negociem în continuare cu bună-credință cu protestatarii. Avem o totală disponibilitate la dialog, totul până la măsurile privind reducerea evaziunii fiscale. Aceasta este linia roșie peste care nu putem trece”, spune premierul Ciolacu, care a avut astăzi o întâlnire de lucru cu miniștrii implicați în negocierile cu transportatorii și fermierii protestatari.

Scopul discuțiilor a fost urgentarea elaborării de acte normative care să transpună în practică soluțiile convenite de cele două părți prin procesele-verbale încheiate.

Potrivit Executivului, premierul a discutat cu minișlrii despre situația verificării în teren a problemelor semnalate de cei care protestează.

”Astfel, din primele date primite s-a reconfirmat faptul că, din octombrie 2023 până în prezent, nu au intrat cereale ucrainene pe piața internă din România, fiind vorba doar despre tranzit către Portul Constanța, de unde mărfurile au plecat la export. De asemenea, de la începutul anului, pe lista de mărfuri care fac obiectul acordului cu Ucraina privind importul pe bază de licență au fost adăugate făina și zahărul”, afirmă Guvernul.

LISTA Noi scumpiri la țigări. Cât vor costa Kent, Marlboro, Viceroy CITEȘTE ȘI LISTA Noi scumpiri la țigări. Cât vor costa Kent, Marlboro, Viceroy

Prim-ministrul le-a cerut reprezentanților Guvernului să continue discuțiile cu fermierii și transportatorii, implicând în dialog și asociațiile mari, reprezentative pentru cele două domenii.

De asemenea, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a comunicat Guvernului disponibilitatea de a se întâlni din nou, în cursul zilei de azi, cu protestatarii, după ce aceștia nu au mai reușit să ajungă la întâlnirea de ieri. ASF le-a transmis acestora un set de propuneri concrete menite să amelioreze efortul financiar pentru achiziția RCA.

Anterior, și Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că unele dintre revendicări ar putea duce la încurajarea evaziunii fiscale: “Spre exemplu, cu toată  prețuirea și cu toată înțelegerea de care dăm dovadă, sunt și tipuri de măsuri care pot să conducă la încurajarea evaziunii fiscale. Noi trebuie să știm că avem aceste măsuri, cum sunt cele cu e-Factura, cu e-Transport, cu e-Sigiliu, care sunt adoptate prin decizie a Comisiei Europene, care facilitează României să aplice aceste tipuri de măsuri, dar nu în orice condiții, pentru că de la Comisia Europeană vin banii și nu vin niciun euro, nici doi euro, vin zeci de miliarde de euro. Iar condițiile pe care noi trebuie să le respectăm sunt sfinte, altfel punem în pericol atât interesul dumnealor. Nu cred că și-ar dori să piardă România și dumnealor în mod direct, fondurile europene, cum nici noi, banii europeni pentru investițiile prețioase pe care le avem în infrastructură, în  modernizarea de școli.”

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
transportatori
fermieri
evaziune
negocieri