Guvernul majorează și salariile angajaților Autorității Vamale Române și Oficiului pentru Jocuri de Noroc

Guvernul majorează și salariile angajaților Autorității Vamale Române și Oficiului pentru Jocuri de Noroc
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Salariile de bază ale personalului din cadrul Autorității Vamale Române, Autorității pentru Supravegherea Publicã a Activității de Audit Statutar și din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc se stabilesc la nivelul salariilor de bază pentru funcții similare din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a decis Guvernul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Măsura a fost introdusă în ordonanța prin care Executivul a aprobat majorări salariale de 10% față de nivelul lunii decembrie 2023, în două tranșe, respectiv valabile din luna iunie 2024 și luna septembrie 2024 (când au loc alegeri locale și europene, respectiv parlamentare și prezidențiale), pentru bugetarii din domeniile cultură, diplomație, cât și pentru personalul cu funcții de conducere și de execuție din cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului și al oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale, așa cum a anunțat anterior Profit.ro.

DOCUMENT Doar 25 din 142 companii de stat au selectat administratori conform guvernanței corporative. De la 1 august, majoritatea pot rămâne fără conducere CITEȘTE ȘI DOCUMENT Doar 25 din 142 companii de stat au selectat administratori conform guvernanței corporative. De la 1 august, majoritatea pot rămâne fără conducere

Ordonanța prevede, de altfel, că Incepând cu data inträrii sale în vigoare, conductorii autorităților/instituțiilor publice care au calitate de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi salariale sau de natură salarială suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică in vigoare și nici referitoare la înlăturarea unor cauze de discriminare în sistemul de salarizare sau alte situații similare, cu excepția situației în care prin hotărâre judecătorească sau prin acte normative cu putere de lege se dispune în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvând at Guvernului, Mihai Constantin, impactul bugetar pe anul curent pentru toate majorările va fi în jur de 1,2 miliarde lei. 

DECIZIE Republica Moldova risca să rămână fără energie electrică din România. Bucureștiul intervine CITEȘTE ȘI DECIZIE Republica Moldova risca să rămână fără energie electrică din România. Bucureștiul intervine

Premierul Ciolacu s-a arătat mirat de faptul că majorarea salarială cu 10% îi nemulțumește pe angajații de la Guvern și a cerut ministerelor să finalizeze restructurările, astfel încât spă fie redus numărul bugtetariilor,  iar din economiile să fie mărite apoi salariile celor care merită.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
majorare
salarii
autoritatea vamală
oficiul pentru jocuri de noroc