INFOGRAFIC Anul trecut au fost vândute, la nivel global, 84 milioane mașini. România a fost pe locul 40, Dacia – pe poziția 38

INFOGRAFIC Anul trecut au fost vândute, la nivel global, 84 milioane mașini. România a fost pe locul 40, Dacia – pe poziția 38
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 feb 2017

Anul trecut, omenirea a cumpărat 84,24 milioane de autovehicule, cu 5,6% mai multe decât în 2015, potrivit datelor colectate și analizate de JATO Dynamics.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Reprezentanții companiei au declarat că declinul de pe piețe precum Rusia și Brazilia a fost compensat de creșteri semnificative în China și Europa.

Datele JATO arată că cel mai puternic avans a fost înregistrat în China, 14%, urmat de India, cu 8,4% și zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), unde vânzările au crescut cu 5,6%. Cea mai mare scădere s-a înregistrat în America de Sud,unde vânzările au pierdut  12 procente.

VIDEO & FOTO BMW a lansat cel mai scump și mai luxos model Serie 7, care va fi disponibil și în România CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW a lansat cel mai scump și mai luxos model Serie 7, care va fi disponibil și în România

Top mărci

Top mărci

Cele mai mari piețe ale lumii rămân China, SUA și Japonia, cu 25,5 milioane, respectiv, 17,4 și 4,8 milioane de vehicule vândute. În Europa, cele mai mari piețe au fost Germania – 3,6 milioane, Marea Britanie – 3 milioane și Franța, 2,4 milioane de autovehicule. România se află pe locul 40 la nivel global, cu 109.158 autovehicule vândute anul trecut.

Top modele

Top modele

În ceea ce privește mărcile, Toyota a rămas lider global, în clasamentul care contorizează doar autoturismele și pick-upurile, fără să ia în calcul vehiculele comerciale grele (peste 3,5 tone). Japonezii au vândut 7,2 milioane unități, urmați de VW, cu 6,1 milioane și Ford, 5,8 milioane.

Dacia s-a situat pe locul 38 între toate mărcile lumii, cu 465.035 de automobile vândute, cu o creștere de 10,6% față de anul trecut.

Top țări

Top țări

Cel mai vândut autoturism la nivel global, în pofida aparențelor, a fost Ford F-Series, gama care are în centrul giganticul F-150. Următoarele clasate au fost Toyota Corolla, care ăși psătrează titlul neoficil de cel mai vândut model (deoarece gama F are mai multe variante), urmată de VW Golf.

Proprietari de mașini și case din zona protestelor riscă să fi plătit asigurări de mii de euro degeaba. Printre ei, patroni de restaurante de lux, bănci, firme și muzee CITEȘTE ȘI Proprietari de mașini și case din zona protestelor riscă să fi plătit asigurări de mii de euro degeaba. Printre ei, patroni de restaurante de lux, bănci, firme și muzee

Pe segmente, cele mai vândute modele au fost VW Polo - clasa B, Toyota Corolla – clasa C, Toyota Camry – Clasa D, Wuling Hongguang – MPV, Ford F – Clasa Pick-up, Hyundai i10 – Clasa A, BMW Serie 5 – Clasa E, BMW Serie 7 – Clasa F, Ford Mustang – Clasa Sport.

INFOGRAFIC Anul trecut au fost vândute, la nivel global, 84 milioane mașini. România a fost pe locul 40, Dacia – pe poziția 38
viewscnt
Afla mai multe despre
auto
masini
global