Mortalitatea - cote fără precedent în istoria României

Mortalitatea - cote fără precedent în istoria României
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că mortalitatea înregistrată anul trecut în România „a atins niște cote extrem de mari, fără precedent în istorie”, el opinând că numărul mare de decese înregistrat este cauzat, parțial și de limitarea accesului la servicii medicale, în contextul, pandemiei cauzate de SARS-CoV-2.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Important este ca spitalul, că până la urmă asta este situația, să poată să ofere întreaga categorie de servicii oamenilor care au nevoie de aceste servicii și să nu venim cu acte administrative care să sperie și sistemul sanitar ,și pacienții, să-i împiedice să se ducă la spital. Mortalitatea din anul 2021 a atins niște cote extrem de mari, fără precedent în istoria României. Și probabil că o bucată din această mortalitate se datorează - sigur, eu nu vreau să fac alt fel de comentarii, dar nu-mi explic, am avut peste 280.000 de decese într-un an, 100.000 mai multe decese decât nașteri într-un an în România - și lucru ăsta s-a datorat probabil și limitării accesului la servicii de sănătate”, a afirmat ministrul Sănătății, la Prima Tv.

VIDEO Imagini virale cu revolta din Sri Lanka: Protestatarii au făcut baie în piscina prezidențială CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini virale cu revolta din Sri Lanka: Protestatarii au făcut baie în piscina prezidențială

Acesta subliniază nevoia luării unor decizii care să „țină cont de nevoie oamenilor”.

„E bine ca atunci când luăm decizii de acest fel, în diverse comisii, comitete, să ținem cont de nevoile oamenilor. Trebuie să evităm aceste decizii discreționare care pun în pericol viața, viața altor concetățeni ai noștri”, adaugă Alexandru Rafila.

Populația rezidentă a României a fost de 19,201 milioane de locuitori, la 1 ianuarie 2021 CITEȘTE ȘI Populația rezidentă a României a fost de 19,201 milioane de locuitori, la 1 ianuarie 2021

Întrebat dacă este posibil ca, din cauza pandemiei să mai existe blocaje sau amânări ale unor intervenții chirurgicale în spitalele din România, ministrul a răspuns că autoritățile „au grijă” ca pacienții să aibă acces la serviciile medicale de rutină, asigurând totodată asistența medicală prespitalicască pentru pacienții cu COVID.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mortalitatea
romania