Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au finalizat investigațiile și verificările demarate la un operator economic de pe raza județului Ilfov, cu privire la legalitatea achizițiilor intracomunitare de autoturisme second-hand.
Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, deschide Evenimentul Profit.ro IMM – Ediția a V-a , programat să fie organizată pe 25 martie.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) - Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a desfășurat o acțiune de monitorizare și control la nivel național, având ca scop respectarea prevederilor legale din cadrul sistemului RO e-Transport și combaterea transporturilor de bunuri fără documente de proveniență legală.
Previziunile pentru noi măsuri fiscale care pot afecta antreprenorii mici și mijlocii, Soluțiile care pot ajuta antreprenorii să facă față schimbărilor fiscale, Perspectivele pentru rata creditelor neperformante în contextul unei perioade dificile pentru antreprenori, Exemple de succes în rândul IMM-urilor - cum au făcut față perioadelor de criză sunt doar o parte dintre subiectele care vor fi discutate la Evenimentul Profit.ro IMM – Ediția a V-a, programat să fie organizată pe 25 martie.
Ministerul Finanțelor va derula la final de martie o analiză privind eficiența activității Autorității Vamale Române (AVR), în cadrul căreia vor fi evaluate rezultatele și funcționarea instituției, anunță, într-o discuție cu Profit.ro, ministrul Finanțelor, Barna Tanczos.
ANAF a colectat, în primele două luni din acest an, 72,54 miliarde de lei, potrivit datelor obținute de Profit.ro.
Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, vorbește despre regândirea impozitelor pe case, arătând că este necesar să existe o diferență între impozitarea unui apartament penthouse de 500.000 de euro și un apartament de aceeași suprafață, dar din orașe mai mici, precum Borsec și Bălan.
Românii care încasează venituri din închirierea camerelor în scop turistic, prin platforme precum Booking și Airbnb, dar nu înregistrează contracte de închiriere, sunt obligați să raporteze aceste venituri la ANAF, este atenționarea transmisă de autorități după articolul Profit.ro.
Subsidiara românească a unui grup germano-suedez specializat în soluții tehnologice auto antivibrație a reușit, după procese care au durat circa 9 ani, să obțină în instanță anularea unei decizii din 2015 a Ministerului Finanțelor, de revocare a unui ajutor de stat acordat companiei în 2013, pentru extinderea fabricii sale din România, relevă datele Profit.ro.
Ministerul Finanțelor analizează oportunitățile și va ieși din nou să se împrumute de pe piețele externe în următoarea perioadă, cu siguranță înainte de alegerile care vor avea loc în luna mai, spune pentru Profit.ro ministrul Finanțelor, Barna Tanczos. De asemenea, Finanțele vor avea o întâlnire cu investitori japonezi, cu scopul de a emite obligațiuni în yeni, denumite obligațiuni Samurai, tot înainte de desfășurarea alegerilor prezidențiale.