ANAF: Prin Formularul de contact din SPV se pot transmite documente care nu sunt încă digitalizate

ANAF: Prin Formularul de contact din SPV se pot transmite documente care nu sunt încă digitalizate
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 4 mar 2022

Toate documentele pe care contribuabilii trebuie să le transmită ANAF, dar care nu sunt încă digitalizate/disponibile în format electronic, pot fi transmite prin intermediul Formularului de contact accesibil în serviciul Spațiul Privat Virtual, a anunțat astăzi ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News

De la 01 martie 2022, transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale de către contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoane fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent se face exclusiv prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

IMPORTANT: Pentru transmiterea acestor documente, se selectează categoria ”Asistență și îndrumare de specialitate în domeniul fiscal”.

Pentru a nu exista dificultăți în transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, Centrul Național pentru Informații Financiare a procedat la ridicarea limitei maxime a fișierelor ce pot fi atașate formularului de contact, de la 5 MB la 10 MB.

De asemenea, pentru a facilita transmiterea documentelor, contribuabilii trebuie să aibă în vedere următoarele:

  • Scanarea la rezoluție maxim 300 dpi
  • Eliminarea automată a paginilor albe (goale)
  • Scanarea în alb-negru
  • Scanarea într-un fișier format PDF
  • Comprimarea fișierului PDF
viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
spv
declaratii fiscale
declaratie fiscala
activitati independente
profesii liberale