ANUNȚ Guvernul avansează un salariu minim de 3.000 lei, din care 200 lei vor fi scutiți de impozit și contribuții

ANUNȚ Guvernul avansează un salariu minim de 3.000 lei, din care 200 lei vor fi scutiți de impozit și contribuții
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2022

Guvernul transmite sindicatelor și patronatelor că se pregătește să fixeze salariul minim brut pe economie obligatoriu în plată, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 lei, din care 200 lei vor fi scutiți de impozit și contribuții sociale, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. 

Urmărește-ne și pe Google News

Profit News TV organizează, pe 22 noiembrie, Maratonul Fiscalității, cu reprezentanți ai autorităților, ai companiilor de consultanță și audit financiar și ai firmelor de consultanță juridică Vezi AICI detalii

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană invită Consiliul să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României și Croației să participe pe deplin la spațiul Schengen CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană invită Consiliul să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României și Croației să participe pe deplin la spațiul Schengen

Conform ministrului, pentru anul următor, în cadrul celor 3.000 de lei, suma de 200 de lei scutită de taxe va fi obligatorie. 

În prezent, este opțional un mecanism de acordare de către angajator a unei sume de 200 de lei scutită de taxe, peste salariul minim. 

DECIZIE Consultanța fiscală scapă de restricții la micro, impozitele pentru locuințe nu cresc, clarificări la impozitul pe dividende. Schimbare în plen la accizele pentru alcool și calculul cifrei de afaceri la facilitățile din construcții CITEȘTE ȘI DECIZIE Consultanța fiscală scapă de restricții la micro, impozitele pentru locuințe nu cresc, clarificări la impozitul pe dividende. Schimbare în plen la accizele pentru alcool și calculul cifrei de afaceri la facilitățile din construcții

Propunerea estei discutată de Guvern cu patronatele și sindicatele în Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, iar potrivit unor surse politice este analizată și varianta ca la 3.000 lei, angajatorul să aibă în continuare opțiunea de a acorda 200 lei voluntar, sumă scutită de asemenea de impozite și contribuții.

În toamna anului trecut, Guvernul a aprobat creșterea salariului minim până la 2.550 de lei, măsură care a intrat în vigoare la începutul acestui an.

Astfel, de la 1 ianuarie, salariul minim este de 2.550 lei brut, reprezentând o creștere de 10,8% comparativ cu cel din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
minim
3.000 lei
200 lei
scutiți
impozit
contribuții
guvern