Câciu, Finanțe: Deficitul bugetar a fost anul trecut de 6,7% PIB, sub ținta de 7,13%

Câciu, Finanțe: Deficitul bugetar a fost anul trecut de 6,7% PIB, sub ținta de 7,13%
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 27 ian 2022

Guvernul a încheiat anul trecut cu un deficit bugetar de 6,7% din PIB, sub ținta de 7,13% din PIB (84,9 miliarde de lei), a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Deficitul este diferența dintre cheltuielile mai mari și veniturile mai mici, iar suma aferentă este împrumutată de stat și crește datoria publică. Câciu a spus anterior că deficitul pentru 2021 a fost mai redus decât cel prevăzut, dar fără să dea detalii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câciu a precizat că Guvernul este decis să respecte angajamentele pentru reducerea deficitului bugetar, așa cum sunt ele asumate în procedura de deficit excesiv deschisă de Comisia Europeană.

"Am redus deficitul în 2021. Am încheiat anul cu un deficit de 6,7%. O să reducem deficitul și pe 2022", a declarat Câciu.

Foarte probabil, unul dintre motivele care au condus la acest deficit mai redus este nerealizarea investițiilor conform planului, consideră mai mulți economiști.

Pentru anul 2022, deficitului bugetar este estimat la 5,84% din PIB (aproximativ 77 miliarde lei).

viewscnt
Afla mai multe despre
deficit bugetar
executia bugetara
buget
ministerul finantelor