Costul orar al forței de muncă, în creștere

Costul orar al forței de muncă, în creștere
scris 3 sep 2021

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul II o rată de creștere de 5,30%, față de trimestrul I al anului, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Față de trimestrul precedent, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 5,30%. Față de același trimestru al anului anterior, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 6,69%”, arată datele INS.

Guvernul a schimbat legislația referitoare la aplicarea TVA în cazul vânzărilor de bunuri la distanță CITEȘTE ȘI Guvernul a schimbat legislația referitoare la aplicarea TVA în cazul vânzărilor de bunuri la distanță

Față de trimestrul I 2021, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice, scrie News.ro.

Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (18,10%), intermedieri financiare și asigurări (12,12%), respectiv industria extractivă (10,44%).

Cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în activitățile profesionale, științifice și tehnice (2,66%), respectiv sănătate și asistență socială (1,45%).
Față de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe1 (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 5,28%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 5,74%.

În trimestrul II, comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităților economice.

Cea mai importantă creștere a costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-a regăsit în hoteluri și restaurante (27,12%), unde unitățile economice și-au reluat activitatea, ceea ce a condus la creșterea timpului efectiv lucrat, dar și a cheltuielilor cu forța de muncă.

Ucraina avertizează că Nord Stream 2 va face Europa complet dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze: \ CITEȘTE ȘI Ucraina avertizează că Nord Stream 2 va face Europa complet dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze: "Oamenii au o memorie scurtă, 2009 este anul în care Gazprom a făcut Europa să înghețe"

Creșteri semnificative ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit și în industria prelucrătoare (12,13%), informații și comunicații (10,33%), respectiv alte activități de servicii
(10,16%).

Diminuarea costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-a observat doar în învățământ (-7,53%), în special ca urmare a creșterii timpului efectiv lucrat comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Față de același trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe1) (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 6,78%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 4,82%.

viewscnt
Afla mai multe despre
muncă
cost