Crește valoarea maximă a tichetelor de creșă

Crește valoarea maximă a tichetelor de creșă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2022

Valoarea sumei lunare pe care un angajator o poate acorda sub formă de tichete de creşă unui salariat va crește, din octombrie, de la 520 lei la 570 lei, conform unui act normativ pregătit în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea nominală majorată se va aplica și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023, prevede actul menționat.

De ce este important: Ultima majorare a tichetelor de creșă a prevăzut că începând cu luna aprilie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă este de 520 lei, valoare care se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022, respectiv august 2022 și septembrie 2022.

BNR vede viitorul cu pesimism: Previziunile privind activitatea economică, revizuite semnificativ în sens descendent pentru 2023 CITEȘTE ȘI BNR vede viitorul cu pesimism: Previziunile privind activitatea economică, revizuite semnificativ în sens descendent pentru 2023

Potrivit legislației, intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2019, tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstăde până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap. 

Valoarea nominală a unui tichet de creşă este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 100 lei. Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creşă a fost inițial de 450 de lei pentru o lună, pentru fiecare copil aflat la creşă. 

Guvernul a strâns din suprataxarea profiturilor din energia electrică 3,5 miliarde lei și alocă 2,5 miliarde lei pentru compensarea facturilor până în noiembrie. Facturile de decontat transmise de ANRE sunt de doar 131 milioane lei CITEȘTE ȘI Guvernul a strâns din suprataxarea profiturilor din energia electrică 3,5 miliarde lei și alocă 2,5 miliarde lei pentru compensarea facturilor până în noiembrie. Facturile de decontat transmise de ANRE sunt de doar 131 milioane lei

Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.   

Valoarea tichetelor de creşă se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii acordată.    

viewscnt
Afla mai multe despre
tichete
creșă
valoare
majorare
creste
570 lei