Curtea Supremă din SUA va audia trei apeluri ale președintelui Trump prin care acesta vrea să prevină predarea declarațiilor sale financiare

Curtea Supremă din SUA va audia trei apeluri ale președintelui Trump prin care acesta vrea să prevină predarea declarațiilor sale financiare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2019

Curtea Supremă din Statele Unite a decis să audieze apelurile făcute de președintele Donald Trump în trei procese diferite, pentru a bloca predarea datelor sale financiare, inclusiv declarațiile financiare, unor comisii di Camera Reprezentanților și unui procuror din New York, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele republican încearcă să blocheze citațiile pentru datele bancare, declarațiile fiscale și alte documente solicitate de diverse comisii din Camera Reprezentanților conduse de democrați, care investighează fapte de corupție sau amestecul străin în alegerile americane. Investigațiile respective nu au legătură cu investigația pentru demiterea lui Trump privind relațiile cu Ucraina.

Procurorul din Manhattan Cyrus Vance, un democrat, vrea să obțină declarațiile fiscale ale lui Trump într-o investigație penală împotriva președintelui, a Organizației Trump și a afacerilor imobiliare ale familiei.

UEFA: Nu au existat manifestări rasiste la meciul România-Suedia CITEȘTE ȘI UEFA: Nu au existat manifestări rasiste la meciul România-Suedia

Curtea va audia argumentele orale în luna martie, iar o decizie este așteptată la sfârșitul lui iunie.

Un avocat al lui Trump, Jay Sekulow, a declarat: ”Suntem încântați că Curtea Supremă a decis audierea celor trei cazuri. Aceste cazuri ridică probleme constituționale mari”.

Liderii democrați din Camera Reprezentanțlor și-au exprimat dezamăgirea că decizia de audiere a cazurilor va avea ca rezultat o nouă întârziere.

Acord pentru o taxă pe CO2 la produsele importate în UE CITEȘTE ȘI Acord pentru o taxă pe CO2 la produsele importate în UE

Unul dintre procese este apelul lui Trump la o instanță inferioară care permite unui juriu din New York să citeze predarea datelor financiare ale lui Trump de la firma de contabilitate Mazars.

Un alt caz se referă la o decizie a unei instanțe inferioare din Washington care susține citațiile emise de Comisia pentru Supraveghere din Cameră către firma Mazars.

În cel de-al treilea caz, judecătorii vor analiza o decizie a unei curți inferioare care permite executarea citațiilor unei comisii din Cameră pentru datele financiare legate de Trump de la Deutsche Bank și Capital One Financial.

viewscnt
Afla mai multe despre
declaratii financiare donald trump
declaratii fiscale donald trump
averea presedintelui sua donald trump
cat castiga donald trump
ce afaceri are donald trump