Documentele pentru obținerea șomajului tehnic sunt depuse, din 1 mai, prin aplicația aici.gov.ro

Documentele pentru obținerea șomajului tehnic sunt depuse, din 1 mai, prin aplicația aici.gov.ro
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2020

Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicația aici.gov.ro, anunță Ministerul Muncii, precizând că astfel vor fi asigurate procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va fi facilitat accesul la formularele ce trebuie completate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home”, precizează Ministerul Muncii.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Noi condiții la suspendarea plății chiriei pe perioada stării de urgență CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noi condiții la suspendarea plății chiriei pe perioada stării de urgență

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Ageția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj tehnic
ministerul muncii