Fiscul continuă seria controalelor cu nume de zeități antice. Intră în piețele de legume și fructe sub auspiciile zeiței Ceres, la cererea lui Dragnea

Fiscul continuă seria controalelor cu nume de zeități antice. Intră în piețele de  legume și fructe sub auspiciile zeiței Ceres, la cererea lui Dragnea
scris 22 mai 2017

Direcția generală antifraudă fiscală, din cadrul ANAF, lansează operațiunea CERES, pentru verificarea și monitorizarea pe perioada verii a centrelor comerciale și a altor spații (piețe, târguri,etc) în cadrul cărora sunt comercializate, în sistem en-gros, mărfuri de tipul fructelor și/sau legumelor proaspete. Ceres a fost, în Roma antică, zeița agriculturii, recoltei și fertilității. Controlul este declanșat la doar o săptămână după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat "mafia din piețe".

Numele de zeități antice pentru operațiunile Fiscului au devenit ceva obișnuit în ultimii ani, printre zeitățile greco-romane invocate de ANAF pentru combaterea fraudelor fiind Hermes - împotriva fraudelor cu mărfuri extracomunitare, Apollo - fraude cu facturi false, Venus - fraude din comerțul cu flori, Cronos - combaterea muncii nedeclarate, Helios - controale în restaurante, cluburi și baruri.

„În perioada 19 - 20 mai 2017, în cadrul acestei operațiuni, au fost desfãșurate acțiuni de control la 354 contribuabili, fiind stabilite sume în valoare totalã de 2.752.688 lei (amenzi și confiscãri)”, potrivit unui comunicat al ANAF.

FOTO Ambasadorul american a rămas în pană la cetatea Sarmizegetusa, jandarmii l-au depanat CITEȘTE ȘI FOTO Ambasadorul american a rămas în pană la cetatea Sarmizegetusa, jandarmii l-au depanat

Astfel, au fost aplicate sancțiuni

  • s-au aplicat 474 sancțiuni contravenționale principale (378 amenzi și 96 avertismente), valoarea totalã a amenzilor fiind de 2,47 milioane lei.
  • s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totalã de 280.070 lei, din care:
    • sume (numerar) în valoare de 63.660 lei;
    • venituri ilicite în valoare de 106.845 lei;
    • bunuri în valoare de 109.565 lei,reprezentând 48.234 kg fructe și legume;
  • s-a dispus suspendarea activitãții a 4 contribuabili pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale.

În urmă cu exact o săptămână, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că inspectorii antifraudă ar trebui să soluționeze problemele generate de mafia importului de legume și fructe în România. Liderul social-democraților consideră că în acest sector “sunt rețele mafiote, cu bani mulți investiți, cu protecție din partea unor membri ai unor instituții”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceres
anaf
fisc
controale
legume
fructe