FOTO ANAF a cerut pentru uz propriu 3 hectare de teren și clădiri care au aparținut familiei lui Dan Voiculescu. Vrea să le folosească ca sediu pentru Direcția Generală a Vămilor

scris 1 mai 2019

ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a cerut să-i fie atribuit pentru uz propriu un imobil care a aparținut familiei omului de afaceri Dan Voiculescu, compus din 3 hectare de teren și clădiri, inclusiv cu destinația de birouri, potrivit unui document analizat de Profit.ro. Terenul și clădirile sunt evaluate la 76,25 milioane de lei. ANAF intenționează să folosească noua locație ca sediu pentru Direcția Generală a Vămilor. Imobilul, situat pe strada Gârlei nr. 1 D, sector 1, București, a fost confiscat în vederea acoperirii prejudiciului de peste 60 milioane euro stabilit de procurori și confirmat de instanță în dosarul ICA. În acest dosar, Voiculescu a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare, din care a executat mai puțin de 3 ani, fiind eliberat condiționat în 2017.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Imobilul este compus din teren intravilan de 29.220 metri pătrați și construcții nerezidențiale - clădiri cu destinație de birouri, laboratoare, depozite și magazii, garaj, atelier mecanic/auto/reparații/sudură/tâmplărie/întreținere, pichet incendiu, arhivă etc.

"Urmare a solicitării ANAF, ANABI a propus Ministerului Finanțelor transmiterea cu titlu gratuit în domeniul public al statului și în administrarea ANAF/Direcției Generale a Vămilor, în scopul utilizării ca sediu principal/secundar, a imobilului situat în București, strada Gârlei, nr 1D, sector 1", potrivit documentului citat.

Finanțele pregătesc amnistia datoriilor la sănătate calculate de ANAF drept contribuții CASS persoanelor care au obținut venituri mici în anii trecuți CITEȘTE ȘI Finanțele pregătesc amnistia datoriilor la sănătate calculate de ANAF drept contribuții CASS persoanelor care au obținut venituri mici în anii trecuți

La adresa din strada Gârlei nr. 1D și-au avut în trecut sediul mai multe firme din grupul Grivco al familiei Voiculescu, printre care compania agricolă Grivco Agro, transformată ulterior în Agro Seed Muntenia.

Imobilul se află în portofoliul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) din subordinea Ministerului Justiției, pentru a fi, în conformitate cu legislația în vigoare, preluat gratuit în proprietate de primării, instituții ale administrației centrale, alte instituții publice de interes național sau regii autonome sau pentru a fi dat în folosință gratuită academiilor sau ONG-urilor.

Anul trecut, după ce ANABI nu a primit solicitări pentru reutilizare, ANAF a decis să scoată imobilul la vânzare. Detalii puteți citi aici.

ANABI notează că dreptul de proprietate asupra bunului mobil este intabulat pe numele statului. "Potrivit informațiilor din extrasul de carte funciară, există o serie de notări de litigii aflate în diferite stadii procesuale: plângeri împotriva încheierilor de carte funciară, soluționate definitiv prin respingerea cererilor ca nefondate, fiind în curs procedurile de radiere a notărilor litigiilor; revendicare imobiliară – Statul român prin DGRFP București, în calitate de proprietar al imobilului, nu este parte în dosar."

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
vama
ministerul finantelor
dan voiculescu
imobil
ica