Guvernul anunță reducerea procentajului contribuției la Pilonul II de pensii. Suma ar urma să rămână aceeași

Guvernul anunță reducerea procentajului contribuției la Pilonul II de pensii. Suma ar urma să rămână aceeași
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 26 oct 2017

Guvernul a anunțat reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii de la 5,1% în prezent la 3,75%, însă suma care ar urma să fie virată de anul viitor nu se schimbă, în contextul în care procentajul mai mic din 2018 va fi aplicat la un salariu brut mărit cu peste 20%, ca urmare a transferului în salariul brut a contribuțiilor plătite în prezent de angajator pentru angajat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași la anul”, a declarat, în ședință de guvern, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

Soarta Pilonului II de pensii a fost discutată intens în ultimele luni, inclusiv în urma unor informații privind desființarea sistemului, reducerea contribuțiilor sau alte modificări importante, transmise în unele cazuri chiar de membri ai Guvernului dar retractate ulterior.

DOCUMENT Peste 450.000 firme cu o cifră de afaceri sub 1 milion de euro vor plăti un impozit de 1% din cifra de afaceri, față de impozitul de 16% pe profit. Modificări la contribuțiile sociale și impozit pe venit. Deduceri majorate pentru salarii mici CITEȘTE ȘI DOCUMENT Peste 450.000 firme cu o cifră de afaceri sub 1 milion de euro vor plăti un impozit de 1% din cifra de afaceri, față de impozitul de 16% pe profit. Modificări la contribuțiile sociale și impozit pe venit. Deduceri majorate pentru salarii mici

Astfel, la finele lunii iunie, la instalarea actualului Guvern, noul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa, a declarat că Guvernul care va fi instalat propune eliminarea Pilonului II de pensii (obligatorii administrate privat), urmând ca persoanele care au contribuit la acesta să opteze pentru alocarea sumelor acumulate fie la Pilonul I administrat de stat (adică la bugetul asigurărilor sociale de stat), fie la Pilonul III, al pensiilor facultative private, a declarat Ionuț Mișa. Măsura a fost rapid negată de lideri PSD și de Guvern.

Într-un document prezentat astăzi de Profit.ro, Guvernul își propune să facă Pilonul II opțional. Măsura a fost pusă în discuție anterior de premierul Mihai Tudose, dar și de liderul PSD Liviu Dragnea chiar în cursul zilei de azi.

viewscnt
Afla mai multe despre
pilonul ii
pensii private
guvern
contributii