Junker: CE va propune în 2018 noi reguli privind taxele pentru sectorul online

Junker: CE va propune în 2018 noi reguli privind taxele pentru sectorul online
scris 30 sep 2017

Comisia Europeană va propune anul viitor noi reguli pentru a se asigura că sectorul online plătește suficiente taxe, a declarat președintele CE, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters.

Criticii spun că firme online, precum Google sau Facebook, plătesc taxe mai mici decât ar fi corect în UE, transferându- și profitul prin țări cu rate scăzute de impozitare, precum Luxemburg sau Irlanda.

Potrivit News.ro, UE a amenințat că va lua măsuri singură pentru a schimba situația, dacă cele mai bogate țări din lume nu vor reuși în curând să ajungă la un acord în acest sens.

EXCLUSIV Curtea de Conturi acuză Poșta că a prejudiciat bugetul cu peste 10 milioane euro, printr-o compensare nelegală cu timbre. Poșta s-a apărat cu DEX-ul în față CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Curtea de Conturi acuză Poșta că a prejudiciat bugetul cu peste 10 milioane euro, printr-o compensare nelegală cu timbre. Poșta s-a apărat cu DEX-ul în față

“Suntem de părere că, în sectorul digital, taxele trebuie plătite unde sunt datorate, fie online, fie offline”, a spus Junker la summitul UE din Estonia.

“Comisia va propune, anul viitor, noi reguli privind impozitarea corectă și eficientă, care să ofere certitudine legală și un teren echitabil pentru toți”, a adăugat el.

Nu toate țările UE sunt de acord privind modul în care ar trebui taxat sectorul digital, însă Juncker și-a exprimat încrederea că statele membre vor reuși să ajungă la un acord. 

viewscnt
Afla mai multe despre
online
ce
reglementare