Ministerele au primit termen să transmită până astăzi la Finanțe situația sporurilor date bugetarilor în 2017-2020. Este vizată doar administrația centrală, nu și cei 447.000 de angajați ai primăriilor și altor structuri locale

Ministerele au primit termen să transmită până astăzi la Finanțe situația sporurilor date bugetarilor în 2017-2020. Este vizată doar administrația centrală, nu și cei 447.000 de angajați ai primăriilor și altor structuri locale
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 28 ian 2021

Ministerele au primit termen să transmită până astăzi, 28 ianuarie, către Ministerul Finanțelor o situație a sporurilor plătite angajaților proprii, dar și celor din structurile subordonate, potrivit unei solicitări transmise acestora de către ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și analizată de Profit.ro. Solicitarea vizează, astfel, doar angajații administrației centrale, al căror număr, potrivit celor mai recente date disponibile, se ridică la 798.600 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

Premierul a transmis recent că are loc o analiză a sporurilor pentru a stabili unde este necesară acordarea acestora și unde nu. Sunt verificate toate sporurile, printre care cele pentru condiții vătămătoare, pentru condiții grele sau pentru titlul științific de doctor.

În administrația locală, numărul de angajați este de 447.000.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Din cei aproape 800.000 de angajați din administrația centrală, cei mai mulți se află în subordinea Ministerului Educației - 288.000, Ministerului Afacerilor Interne - 125.500, Ministerului Apărării - 74.000, Ministerului Justiției și Ministerului Public - aproape 23.000, Finanțelor (în principal ANAF) - 25.000, Ministerului Sănătății - 18.000. Alți 154.500 de angajați sunt în instituții finanțate integral din venituri proprii, cum sunt unitățile sanitare finanțate din FNUASS și sistemul de învățământ superior de stat.

Autoritățile locale au 447.000 de angajați, din care cei mai mulți în structurile administrației - 275.000, în timp ce 137.600 sunt în rețeaua sanitară a autorităților locale.

Standardul de CV pentru pozițiile de conducere CITEȘTE ȘI Standardul de CV pentru pozițiile de conducere

Finanțele au cerut acum o situație cu sporurile acordate, printre care cele pentru condiții vătămătoare, pentru condiții grele sau pentru titlul științific de doctor.

"Situațiile vor fi întocmite la nivel de ordonator principal de credite, vor fi realizate defalcat pentru fiecare spor în plată (de exemplu spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare, spor pentru condiții grele, etc), pentru fiecare sursă de finanțare în parte raportându-se plățile efectuate la nivelul întregului an și numărul mediu de beneficiari din anul respectiv. O situație similară va fi întocmită și în ceea ce privește indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor", potrivit documentului citat.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Creșterea salarizării în administrația publică centrală și locală din ultimii 4 ani nu este sustenabilă și numai alocarea de resurse bugetare pentru investiții poate menține actualul nivel de salarizare în sectorul public, a declarat miercuri premierul Cîțu, care a solicitat autorităților măsuri "de corectare" a acestei tendințe de majorare a cheltuielilor cu personalul.

Guvernul a decis înghețarea, pentru o perioadă nedeterminată, a salariilor angajaților din sistemul public la nivelul lunii decembrie 2020. Premierul Cîțu a arătat că înghețarea va fi menținuă până la finalizarea unei analize a moficiărilor aduse legii salarizării din sistemul public, dar a promis că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
sporuri
angajati