Ministerul Finanțelor: Declarația Unică trebuie depusă până în 16 iulie

Ministerul Finanțelor: Declarația Unică trebuie depusă până în 16 iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2018

Ministerul Finanțelor a anunțat luni că 16 iulie este data limită pentru depunerea Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România și/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au de asemenea obligația de a depune Declarația Unică”, se arată în comunicat.

Declarația Unică se poate depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă, sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro, scrie News.ro.

Declarația se poate depune și direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Industria tutunului susține un război preventiv împotriva fumatului tradițional, cu soluții mai puțin riscante pentru sănătate, în timp ce autoritățile par înclinate să declanșeze un război total CITEȘTE ȘI Industria tutunului susține un război preventiv împotriva fumatului tradițional, cu soluții mai puțin riscante pentru sănătate, în timp ce autoritățile par înclinate să declanșeze un război total

”Pentru depunerea online a Declarației Unice până la 16 iulie 2018, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii”, se arată în comunicat.

Printr-o declarație rectificativă, Declarația Unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie inițiativă, ori de câte ori informațiile declarate anterior trebuie rectificate, a anunțat instituția.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
declaratia unica