Miniștrii de Finanțe din Germania și Franța susțin un impozit minim de 21% pe profitul companiilor

Miniștrii de Finanțe din Germania și Franța susțin un impozit minim de 21% pe profitul companiilor
scris 27 apr 2021

Miniștrii de Finanțe din Germania și Franța au declarat că susțin ideea unui impozit minim de 21% pe profitul companiilor, o propunere lansată de Guvernul american, relatează Reuters.

"Personal, nu am nimic împotriva propunerii SUA", a declarat ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, într-un interviu publicat în cotidianul Zeit Online. "Dacă acesta va fi rezultatul final al negocierilor, și noi am fi de acord", a declarat la rândul său ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, scrie Agerpres.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

La începutul acestei luni, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, anunța că SUA vor face presiuni asupra partenerilor din G20 pentru adoptarea unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global și a avansat cifra de 21%.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

O cotă de impozitare de 12,5% pentru multinaționale a fost discutată în cadrul noilor reguli negociate în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), care pregătește și ea un plan vizând un impozit minim pe profit la nivel global.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Olaf Scholz și Bruno Le Maire urmează să aibă marți o rundă de discuții, iar printre subiectele abordate se va număra și accesarea banilor din Fondul european de relansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit minim
profit