Ministrul Finanțelor susține că vrea extinderea scutirii de impozit pe venit, de care beneficiază IT-iștii, la industria textilă și altele. Guvernul tocmai a transmis însă Parlamentului că se opune

Ministrul Finanțelor susține că vrea extinderea scutirii de impozit pe venit, de care beneficiază IT-iștii, la industria textilă și altele. Guvernul tocmai a transmis însă Parlamentului că se opune
scris 4 iun 2019

Scutirea de impozit pe venit a angajaților din sectorul IT este o măsură bună, care în timp a dus la dezvoltarea acestui domeniu, spune ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, precizând că a avut discuții cu patronatele din mai multe domenii, cum ar fi industria textilă și industria prelucrătoare, pentru o posibilă extindere a acestei facilități, astfel încât respectivele domenii să se poată dezvolta. O extindere a acestei scutiri de impozit nu este, însă, agreată de Guvern, după cum a scris recent Profit.ro.

"A fost o măsură foarte bună, iar rezultatele sunt mai mult decât convingătoare în acest sens. După ani de zile cu acest stimul, industria IT din România are o pondere importantă în PIB. Dorința noastră la Finanțe este - vă spun sincer, și am avut aceste discuții și cu alte industrii - să extindem această abordare și către alte industrii. Vă dau câteva exemple, am avut discuții cu patronate din industria textilă, industria prelucrătoare și alte asemenea domenii, pentru care România trebuie să aplice astfel de măsuri pentur a stimula creșterea acestora", a răspuns, luni, Teodorovici într-o conferință de presă, întrebat fiind despre oportunitea menținerii scutirii de impozit pentru sectorul IT.

Guvernul tocmai a transmis însă un punct de vedere negativ asupra unui proiect de lege prin care salariații din industria petrochimică ar urma să fie și ei scutiți de impozitul de 10% pe veniturile din salarii precum angajații din IT, cercetare și construcții, Executivul pretinzând, conform datelor analizate de Profit.ro, că măsura ar fi discriminatorie.

După plecarea lui Vâlcov, Teodorovici anulează acordul care subordona ANAF acestuia prin Prognoză CITEȘTE ȘI După plecarea lui Vâlcov, Teodorovici anulează acordul care subordona ANAF acestuia prin Prognoză

Scutirea de impozit pe venit pentru angajații din IT a revenit în atenția publică după ce președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Mediaș că nu i se pare normal ca angajații din domeniul IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

“Eu am să vă spun o chestie, apropo de IT-iști. Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România", a declarat Orban.

Declarația lui Orban a fost criticată ulterior de alți politicieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
it
impozit
scutire
eugen teodorovici