Proiect: Majorarea cu 66,6% a plafonului fiscal de amortizare pentru mașinile electrice

Proiect: Majorarea cu 66,6% a plafonului fiscal de amortizare pentru mașinile electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2023

Un proiect de modificare a Codului Fiscal inițiat la Senat prevede majorarea cu 66,6% a sumei lunare ce reprezintă cheltuielile cu amortizarea, pentru mașinile electrice, de la 1.500 de lei/lună, așa cum este stabilit în momentul de față, la 2.500 de lei/lună.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit expunerii de motive, posesorii de autovehicule electrice nu au posibilitatea de a deduce cheltuielile cu combustibilul lunar, iar pentru a crea un cadru legal echilibrat și just, este necesar ca plafonul cheltuielilor lunare cu amortizarea unui autovehicul electric să fie majorat.

Taylor Swift câștigă peste 100 de milioane de dolari anul acesta din Spotify, cea mai mare sumă din istoria platformei CITEȘTE ȘI Taylor Swift câștigă peste 100 de milioane de dolari anul acesta din Spotify, cea mai mare sumă din istoria platformei

Draftul de act normativ a fost inițiat de parlamentarii USR Pollyanna Hangan și Cristian Bordei.

″Măsura propusă este încă un pas pentru atingerea scopului propus de Ministerul Mediului privind programul de stimulare a achiziției de vehicule electrice destinat companiilor, astfel încât România să își atingă obiectivele privind nivelul emisiilor stabilite prin Pactul ecologic european″, a declarat Pollyanna Hangan.

viewscnt
Afla mai multe despre
amortizare cheltuieli mașini codul fiscal
cheltuieli amortizare mașini electrice
mașini electrice