Puterea vrea ca mașinile Fiscului și procurorilor să nu mai circule cu girofar albastru. Folosirea girofarului fără drept va fi pedepsită și cu suspendarea permisului

Puterea vrea ca mașinile Fiscului și procurorilor să nu mai circule cu girofar albastru. Folosirea girofarului fără drept va fi pedepsită și cu suspendarea permisului
scris 12 ian 2019

Autovehiculele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și cele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public nu vor mai avea dreptul să circule cu girofar albastru, conform unor modificări legislative pregătite de reprezentanții puterii. Aceștia propun modificarea legii astfel încât folosirea fără drept a girofarului să fie pedpesită complementar și cu suspendarea dreptului de conducere pentru 90 de zile, nu doar cu amendă. 

Conform legislației actuale, lumina albastră a girofarului obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere autovehiculelor cu astfel de semnale de avertizare. 

Dreptul de avea girofar albastru revine autovehiculelor aparținând poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculelor de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

Isărescu sugerează Guvernului să elimine legarea dobânzii creditelor pentru populație de rata Robor, modificând OUG 50/2010 CITEȘTE ȘI Isărescu sugerează Guvernului să elimine legarea dobânzii creditelor pentru populație de rata Robor, modificând OUG 50/2010

Deputații actualei majorități parlamentare au pregătit însă modificarea legilației rutiere astfel încât autovehiculele Fiscului și procurorilor să nu mai aibă dreptul la girofar. Amendamentul aparține deputatului PSD Cătălin Rădulescu, deputatului UDMR Bene Sandor, dar și altor deputați PSD și ALDE din mai multe comisii ale Camerei Deputaților.

 

Puterea vrea ca mașinile Fiscului și procurorilor să nu mai circule cu girofar albastru. Folosirea girofarului fără drept va fi pedepsită și cu suspendarea permisului

Scutirea de impozit pe profit a cooperativelor agricole - extinsă cu 5 ani. Plafonul cifrei de afaceri - majorat cu 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Scutirea de impozit pe profit a cooperativelor agricole - extinsă cu 5 ani. Plafonul cifrei de afaceri - majorat cu 1 milion de euro

Totodată, deputații propun înăsprirea legislației cu privire la folosirea sau deținerea mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă fără drept.

Astfel, deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept vor fi sancționate, pe lângă amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, și cu sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Modificările deputaților din comisii mai trebuie să primească și votul plenului Camerei Deputaților.

În trecut, fostul ministru al Finanțelor, Anca Dragu, a cerut inspectorilor ANAF să nu mai umble cu girofarul ca să nu sperie contribuabilii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fisc
anaf
girofar
albastru
procurori
autovehicul
permis
suspendare