Reorganizarea la ANAF și Finanțe - amânată. Boloș: "În februarie închidem problema"

Reorganizarea la ANAF și Finanțe - amânată. Boloș: "În februarie închidem problema"
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 2 feb 2024

Reorganizarea Ministerului Finanțelor și a instituțiilor din subordine, inclusiv ANAF, ca urmare a desființării posturilor vacante în administrația publică, decisă anul trecut de către Executiv prin asumarea răspunderii în Parlament, ar urma să se desfășoare în luna februarie, potrivit informațiilor primite de către Profit.ro de la ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Reorganizarea, amânată deja, trebuia să aibă loc în ianuarie anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"În februarie închidem problema", a declarat Boloș, întrebat de Profit.ro despre demersurile privind reorganizarea.

DOCUMENT Taxele notariale au fost majorate CITEȘTE ȘI DOCUMENT Taxele notariale au fost majorate

Ministrul a negat și posibilitatea, vehiculată de angajați din sectorul finanțelor publice, privind o mânare pentru luna mai a reorganizării.

Inițial, măsurile privind reorganizarea structurilor funcționale ale instituțiilor publice, inclusiv organigramele, statele de funcții, regulamentele de organizare și funcționare, urmau să fie aprobate, individual, până la 31 decembrie 2023.

În decembrie, însă, Guvernul a constatat că unele instituții nu au timpul necesar pentru a se reorganiza și a decis să amâne temenul limită până la 30 iunie anul viitor.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea

În ianuarie anul acesta, ministrul Boloș a afirmat că reorganizarea ar urma să se încheie până la finalul lunii respective.

Alături de creșterile de taxe, Guvernul a adoptat anul trecut și o serie de măsuri care prevăd reducerea cheltuielilor în sectorul public, printre care și desființarea de posturi vacante, diminuarea cu cel puțin 25% a unor posturi de demnitate publică, desființarea funcției de șef birou, reducerea ponderii maxime a funcțiilor de conducere etc.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ministerul finanțelor
reorganizare
restructurare