România, printre țările cu cel mai mare număr de ore muncite pe săptămână

România, printre țările cu cel mai mare număr de ore muncite pe săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2018

Un angajat cu normă întreagă din Uniunea Europeană a lucrat în medie anul trecut 40,3 ore într-o săptămână obișnuită de lucru, bărbații muncind în medie 41 de ore, față de 39,3 ore în cazul femeilor, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai multe ore pe săptămână - 42 - muncesc angajații din sectorul minier și cei care lucrează în cariere (de piatră, marmură, nisip), iar cele mai puține - 38,1 - cei din domeniul educației, arată Agerpres.

Cea mai lungă săptămână de muncă este în Marea Britanie, iar cea mai scurtă în Danemarca (singura țară din UE unde se lucrează sub 38 de ore pe săptămână).

Tinerii care nu merg la școală și sunt șomeri primesc până la 30.000 euro pentru deschiderea unei afaceri CITEȘTE ȘI Tinerii care nu merg la școală și sunt șomeri primesc până la 30.000 euro pentru deschiderea unei afaceri

În medie, un angajat cu normă întreagă din Marea Britanie lucrează cele mai multe ore pe săptămână din UE (42,3 ore). Urmează Cipru (41,7 ore), Austria (41,4 ore), Grecia (41,2 ore), Polonia și Portugalia (ambele cu 41,1 ore), Bulgaria (41 ore), Slovenia (40,8 ore), România, Cehia și Slovacia (toate cu 40,7 ore). La polul opus se află Danemarca (37,8 ore), Italia (38,8 ore), Olanda și Franța (ambele cu 39 ore), Finlanda și Irlanda (ambele cu 39,1 ore). 

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
munca
firme