Taxa auto - proceduri mai simple pentru rambursarea banilor

Taxa auto - proceduri mai simple pentru rambursarea banilor
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 7 mar 2018

Taxa auto, în diferitele sale forme, plătită anterior de șoferi, este pregătită să fie restituită doar pe baza unei cereri și a dovezii de plată, fără obligația anexării unor copii ale cărții de identitate și certificatului de înmatriculare a autovehiculului. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, legea prevede că ”la cererea de restituire se anexează, în original sau copie, documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare”.

Această procedură a fost stabilită anul trecut de Guvern prin ordonanță de urgență, la acest moment fiind însă pregătite o serie de modificări.

Senatorii resping proiectul PSD care interzice românilor să cumpere mai mult de o mașină second-hand la 2 ani CITEȘTE ȘI Senatorii resping proiectul PSD care interzice românilor să cumpere mai mult de o mașină second-hand la 2 ani

Taxa auto - proceduri mai simple pentru rambursarea banilor

Fiscul va putea constitui dreptul de restituire a taxei plătite și fără aceste documente, prin interogarea bazei de date proprii sau a Direcției de permise și înmatriculare a vehiculelor a Ministerului Afacerilor Interne.

Practic, ANAF deține baza de date pentru ce mașini au fost plătite taxele menționate, iar Ministerul de Interne poate stabili și cine are proprietarul la data respectivă.

EXCLUSIV Cele mai multe daune plătite de firmele de asigurare fac cât o bară de Logan. Ponderea dosarelor “grele” plătite în ultimii doi ani este apropiată de zero CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cele mai multe daune plătite de firmele de asigurare fac cât o bară de Logan. Ponderea dosarelor “grele” plătite în ultimii doi ani este apropiată de zero

Guvernul a stabilit anul trecut că taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule vor fi restituite în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018, iar timbrul de mediu va fi rambursat în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa
auto
poluare
emisii
restituire
copii
cerere
carte
identitate
certificat
inmatriculare