Teodorovici: Nivelul de venituri al ANAF în PIB pentru 2019 este calculat la circa 28%, dar Fiscul trebuie să ajungă la 30%

Teodorovici: Nivelul de venituri al ANAF în PIB pentru 2019 este calculat la circa 28%, dar Fiscul trebuie să ajungă la 30%
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 8 feb 2019

Nivelul de venituri al ANAF în PIB este calculat în proiectul de buget pentru 2019 la aproape 28%, dar Fiscul va trebui să ajungă anul acest la un nivel al veniturilor colectate de 30% din PIB, a arătat vineri ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit proiectului de buget aprobat de Guvern, veniturile bugetului general consolidat proiectate pentru 2019 sunt estimate la 342,7 miliarde de lei, respectiv 33,5% din PIB. Cele mai mari venituri sunt înregistrate la contribuțiile de asigurări sociale, 11,5%, TVA, 6,8 %, accize 3%, impozit pe salarii și pe venit 2,3 % din PIB.

ING a scăzut prognoza la jumătate față de cea a Guvernului. “Creșterea economică cade sub potențial în 2019” CITEȘTE ȘI ING a scăzut prognoza la jumătate față de cea a Guvernului. “Creșterea economică cade sub potențial în 2019”

”Nivelul de venituri al ANAF în PIB este calculat undeva la 28%, este o creștere importantă față de anul trecut, dar vreau să spun foarte clar că nivelul pe care ANAF trebuie să-l aducă în acest an este de 30%”, a declarat, în urma aprobării de Guvern a proiectului de buget, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Acesta a arătat că Fiscul va trebui să asigure acele măsuri de care se vorbește de ani, respectiv o colectare mai bună a TVA, diminuarea evaziunii fiscale, precum și remedierea situație de la punctele de vamă, unde, potrivit ministrului, se pierd bani.

Probleme pentru PSD în Parlament: Taxa pe activele băncilor, nesusținută de UDMR. Liderul Hunor vrea respingerea OUG 114 și amânarea măsurilor până la 1 ianuarie 2020. Bursa reacționează, acțiunile băncilor se apreciază CITEȘTE ȘI Probleme pentru PSD în Parlament: Taxa pe activele băncilor, nesusținută de UDMR. Liderul Hunor vrea respingerea OUG 114 și amânarea măsurilor până la 1 ianuarie 2020. Bursa reacționează, acțiunile băncilor se apreciază

Profit.ro a relatat recent că președintele ANAF, Mihaela Triculescu, a pus la dispoziția celor peste 20.000 de angajați ANAF o adresa de email la care aceștia pot transmite propuneri de eficientizare a activității Fiscului, de îmbunătățire a relației cu plătitorii de taxe, firme și populația.

Toto recent, un apropiat al consilierului guvernamental Darius Vâlcov va fi numit șef al Direcției Vămilor de către președintele ANAF, Mihaela Triculescu. Potrivit informațiilor Profit.ro, Daniel Costinel Nache va prelua postul de director general în perioada următoare, actul de numire fiind în prezent în procedura internă de avizare la ANAF. Nache a fost auditor la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt și a candidat și la Consiliul Local Slatina, oraș pe care Darius Vâlcov l-a condus din postura de primar. Triculescu ar fi fost susținută la conducerea ANAF tot de Darius Vâlcov.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
venituri
buget
colectare
nivel
pib
evwziune
tva
vama
triculescu
teodorovici