Tribunalul Prahova prelungește cu încă 60 de zile interdicția dizolvării sau lichidării SC Asesoft International și Teamnet International

Tribunalul Prahova prelungește cu încă 60 de zile interdicția dizolvării sau lichidării SC Asesoft International și Teamnet International
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2018

Magistrații Tribunalului Prahova au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidarea companiilor Asesoft International și Teamnet International, despre care procurorii DNA susțin că sunt controlate de fostul deputat Sebastian Ghiță, pentru care autorităile române au demarat procedurile de extrădare din Serbia.Concomitent, la Tribunalul Prahova se judecă o contestație făcută de procurori după ce, într-un alt dosar, a fost admisă deschiderea procedurii falimentului în cazul SC Asesoft International.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tribunalul Prahova a dispus prelungirea cu încă 60 de zile a măsurii interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International și SC Teamnet International, decizia fiind valabilă din data de 2 aprilie până pe 31 mai 2018 inclusiv, scrie News.ro.

Conform soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, decizia poate fi contestată în 24 de ore de la comunicare. 

Procurorii DNA Ploiești au ceut instanței de judecată să dispună interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare față de cele două companii în contextul în care, în 29 martie 2017, a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

CITR Group: România are cu 19% mai multe companii de impact, însă structura lor s-a înrăutățit. Numărul companiilor finanțabile a scăzut CITEȘTE ȘI CITR Group: România are cu 19% mai multe companii de impact, însă structura lor s-a înrăutățit. Numărul companiilor finanțabile a scăzut

”De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova a fost motivată prin faptul că prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova -Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. și că până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor douăpersoane juridice.

Între timp, magistrații de la Secția de contenciosadministrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA.,într-un dosar înregistrat în anul 2014 și în care zeci de autorități publice, firme, bănci și companii de leasing apar în calitate de creditori.

Decizia nu este definitivă, întrucât DNA a contestatsoluția, iar un termen în dosarul în care se va judeca aceatsă contestație nu afost stabilit încă.

viewscnt
Afla mai multe despre
asesoft
teamnet