ULTIMA ORĂ Guvernul renunță să mai scadă TVA de la 1 ianuarie 2019

ULTIMA ORĂ Guvernul renunță să mai scadă TVA de la 1 ianuarie 2019
scris 21 dec 2018

Guvernul renunță la intenția de a reduce TVA de anul următor cu un punct procentual, de la 19%, în prezent, la 18%, la 1 ianuarie 2019, a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"S-a propus Guvernului ca TVA să nu scadă. Asta este propunerea Ministerului Finanțelor. Va fi propusă în Parlament odată cu proiectul de buget", a spus Teodorovici.

Cota generală de TVA ar fi trebuit, conform programului de guvernare al PSD, să scadă la 18% încă de la 1 ianuarie 2018, dar măsura a fost amânată pentru 1 iauarie 2019, în contextul presiunilor pe buget.

După articolul Profit.ro, ANRE își pune la punct directorul care a vorbit despre impunerea unei taxe de mediu centralelor de apartament: Nu avem drept de inițiativă legislativă în politica fiscală CITEȘTE ȘI După articolul Profit.ro, ANRE își pune la punct directorul care a vorbit despre impunerea unei taxe de mediu centralelor de apartament: Nu avem drept de inițiativă legislativă în politica fiscală

Amânarea din nou a reducerii cotei TVA vine în contextul în care Guvernul are și acum probleme în asigurarea unor venituri suficiente pentru a acoperi cheltuielile.

Cota TVA a fost redusă de la 1 ianuarie 2017, de la 20% la 19%, după ce de la 1 ianuarie 2016 a fost diminuată de la 24% la 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
ministerul finanțelor