Paralelă între România anilor 2000 și cea actuală a unui executiv străin de top. "Integrarea în UE ar fi fost utilă României încă din anii '90!"
Compania Formin, care deține o licență de exploatare a nămolului dintr-un perimetru al Lacului Techirghiol, vrea să furnizeze cantități vrac centrelor balneo din zonă dar și să obțină extracte destinate industriei cosmetice, purtând în acest sens discuții cu jucătorii mari din domeniu. O strategie similară, inițiată de compania Ahava, a transformat Marea Moartă dintr-o zonă pustie într-una dintre principalele atracții tustice din Israel.
Grupul Lasselsberger Ceramics România, format din companiile Sanex și Lasselsberger, a înregistrat în primul semestru un avans al afacerilor de 10%, ritmul urmând să fie menținut pe întregul an 2021. Producătorul plăcilor ceramice marca Cesarom se confruntă cu o creștere masivă a costurilor, pe care încearcă să o absoarbă într-o proporție cât mai mare, astfel încât să nu aplice majorări semnificative de prețuri.
Afacerile Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, au crescut în primul semestru cu 1,5%, la 137 de milioane de lei. Dacă anul trecut interesul cumpărătorilor a vizat în special produsele de curățare și îngrijire, compania înregistrează acum creșteri puternice pe segmentele articolelor de machiaj și protecție solară.
Grupul francez Legrand, furnizor de prize și întrerupătoare, dar și de soluții complete de infrastructură electrică și digitală, este interesat să dețină în România o unitate de producție, în urma achiziției unor companii din domeniu. Pe piața locală, francezii fac acum import și distribuție și au un business de aproape 26 de milioane de euro.